Objavljeno: uto, 22. nov, 2011.

Željeznica promijenila red vožnje Podgorica – Bar

zeljeznica cg 300x225 Željeznica promijenila red vožnje Podgorica   BarPODGORICA – Lokalni putnički voz na relaciji Bar – Podgorica – Bar od 12. decembra saobraćaće po izmijenjenom redu vožnje, a poslijepodnevni polasci iz glavnog grada za Bar biće pomjereni sa 17 na 18 sati.

Novi polasci

Tim povodom, našoj redakciji obratila se grupa građana koja putuje na toj realciji, nezadovoljna su najavljenim izmijenama. Oni su u dopisu naveli da, zbog režima radnog vremena, većina njih ne može da stigne na voz u 15:20, te da bi polaskom u 18 sati previše vremena proveli u vozu i čekanju.

- Svakodnevno putujemo jutarnjim vozovima iz pravca Bara (Šušanj, Sutomore…) u Podgoricu na posao, a popodnevnim vozovima se vraćamo iz Podgorice ka Baru. Većina nas radi od 8 do 16 sati, a nekima je radno vrijeme od 9 do 15 sati. Zbog toga je nemoguće da se vraćamo vozom koji polazi u 15:20 časova. Ako se red vožnje promijeni, moraćemo da čekamo sat ili više polazak voza, što znači da ćemo kući dolaziti poslije 19 sati. U tom slučaju, naš radni dan i odsustvo od kuće trajaće 13 sati, a svakodnevno ćemo u vozu i čekanju provoditi po pet sati. Smatramo nepotrebnim da toliko vremena potrošimo na putovanje kako bismo prevalili razdaljinu od 50 km u jednom smjeru – stoji pored ostalog u pismu koje su putnici dostavili Pobjedi.

Oni zbog toga apeluju na nadležne da zadrže polazak iz Podgorice za Bar u 17 sati.

Nema uslova

U Željeznici, međutim, kažu da im ne mogu izaći u susret.

- Ne postoji mogućnost da se zadrži polazak iz Podgorice za Baru 17:00 sati, jer ŽPCG ne raspolaže dovoljnim brojem ispravnih garnitura elektromotornih vozova koji bi bili dodatno uključeni u saobraćaj – kazao je za naš list direktor za lokalni prevoz u Željezničkom prevozu Crne Gore Vojislav Andrijašević.

On objašnjava da Željeznica ima svega dva elektromotorna voza, a da je u planu da od postojećih vozova remontuju još dva.

- Tako bi sa četiri garniture dočekali ljetnju turističku sezonu i mogli planirati više polazaka na ovoj relaciji – kazao je Andrijašević.

Naš sagovornik objašnjava da je do promjene reda vožnje došlo zbog izmjene koncepcije lokalnih putničkih vozova na relaciji Bar-Bijelo Polje.

- Pomjera se i polazak lokalnog voza iz Bara za Bijelo Polje u 14:50 časova, umjesto sadašnjeg u 16:55 i dolazak voza iz Bara u Podgoricu u 17:37 časova, čija se garnitura vraća za Bar u 18:00 časova – rekao je Andrijašević.

Sl. R.

Najnovije u rubrici