Objavljeno: uto, 10. jan, 2012.

Isplata Dafiment i štediša Banke privatne privrede počinje do marta

Isplata starih štediša kod Dafiment banke u likvidaciji i Banke privatne privrede Crne Gore počeće najkasnije do kraja marta- saopšteno je  nakon što su predstavnici crnogorskog i srpskog ministarstva finansija i Narodne banke Srbije potpisali su Sporazum o razmjeni podataka po osnovu deviznih depozita kod ove dvije banke.

min finansija 300x144 Isplata Dafiment i štediša Banke privatne privrede počinje do marta-  Sporazum je potpisan u cilju realizacije Memoranduma o saradnji vlada dviju zemalja o razmjeni podataka po osnovu deviznih depozita kod Dafiment banke u likvidaciji i Banke privatne privrede Crne Gore, koji je potpisan u julu prošle godine – saopšteno je juče iz Ministarstva finansija  Crne Gore.
Memorandumom je, kako podsjećaju, dogovoren oblik tehničke saradnje u vezi sa regulisanjem obaveza po osnovu neisplaćenih oročenih deviznih depozita građana sa prebivalištem u Crnoj Gori kod ovih banaka.
- Potpisivanjem Sporazuma stekli su se uslovi za primopredaju baze podataka između državnih organa Crne Gore i Srbije. Nakon dobijanja baze podataka, Ministarstvo finansija Crne Gore će utvrditi pravo na isplatu i visinu iznosa deviznih sredstava deponenata, kao i način isplate, i o tome izdati potvrde –  kaže se u saopštenju.

Mr.M.

Najnovije u rubrici