Objavljeno: čet, 23. feb, 2012.

Fudbal: Kadeti izgubili od „kockastih”: Hrvatska1 – Crna Gora 0

Crna Gora Spanija 17 u 237x300 Fudbal: Kadeti izgubili od „kockastih”: Hrvatska1   Crna Gora	0 Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je u Vranjiću od reprezentacije Hrvatske sa 1:0 u drugom prijateljskom susretu te dvije selekcije

VRANJIĆ – Gradski stadion. Gledalaca: oko 200. Sudija: Strukan (Hrvatska). Strijelac: Roguljić u 60. minutu. Žuti kartoni: Banović i Cmiljanić (Crna Gora).

HRVATSKA: Marić, Iharos (Stolnik), Mamić, Džijan, Prce, Bašić (Prša), Roguljić (Krešić), Brodić (Murić), Žabec, Stojak (Vojković, Oštrek), Halilović.

CRNA GORA: Maraš, Šebek (Đokić), Đ. Vukčević (A. Rudović), Nilović (V. Vukčević), Đokaj, Banović, Vilotijević (R. Rudović), Vujović (Hodžić), A. Vukčević, Cmiljanić, Šofranac.

„Sokolići” su značajno popravili utisak u odnosu na prvu utakmicu, kada su od istog protivnika poraženi ubjedljivo (4:0), ali nijesu imali dovoljno sreće da dobru igru pretvori u pobjedu.

Crnogorski kadeti bolje su otvorili utakmicu i imala prvu pravu priliku u 24. minutu, kada je Cmiljanić odlično prošao i uposlio Šebeka, ali je naš igrač sa desetak metara šutirao preko gola.

Sjajnu priliku da povede, naš tim imao je i u trećem minutu nastavka, ali je golman Hrvatske Marić fantastično odbranio udarac Milovića, nakon „skraćenog kornera“ koji je izveo Anđelo Rudović.

- Za razliku od prošle utakmice, uslovi za igru bili su mnogo bolji. Vrijeme je bilo lijepo, a i teren je bio solidan, što se pozitivno odrazilo na našu igru. Stvorili smo nekoliko šansi, po jednu stopostotnu u oba poluvremena, ali nijesmo imali sreće da ih pretvorimo u pobjedu. Ipak, momci su pokazali zavidnu disciplinu i dobar odnos prema obavezama, pa mogu reći da imamo dobru polaznu tačku za formiranje selekcije i posao koji nas očekuje u narednim akcijama – rekao je selektor Boris Ljutica.

Kazna za promašaje stigla je u 60. minutu, kada je, nakon nespretne reakcije naše posljednje linije, Roguljić izašao sam ispred Maraša i „provukao“ loptu ispod nogu našeg golmana.

sajt FSCG

Najnovije u rubrici