Objavljeno: pet, 24. feb, 2012.

Preko Bara do decembra biće izvezeno oko 30.000 Fiatovih automobila

BAR – Predstavnici Luke Bar, logističke kompanije Logicar i italijanske brodarske kompanije Grimaldi potpisali su u četvrtak ugovor o izvozu Fiatovih automobila proizvedenih u kragujevačkoj fabrici preko Luke Bar. Izvoz automobila iz Kragujevca preko barske luke krenuće, kako je saopšteno, u junu.

Ugovor su juče u Baru potpisali izvršni direktor Luke Bar Slobo Pajović, vlasnik Logicara Erih Kosuta i menadžer Grimaldija Manlio Morika. Ceremoniji potpisivanja ugovora, koji omogućava u ovoj godini izvoz 30.000 automobila, prisustvovao je i premijer Igor Lukšić i ambasador Italije Serđo Barbanti.

Igor Luksic Bar potpisivanje ugovora 300x169 Preko Bara do decembra biće izvezeno oko 30.000 Fiatovih automobila
Slika sa sajta Vlade Crne Gore

Milionski prihodi

Broj izvezenih automobila iz godine u godinu će se povećavati, tako da bi se na kraju treće godine kretao oko 200.000 automobila.

Premijer Lukšić je nakon potpisivanja ugovora ocijenio da je to značajan događaj jer se Luka Bar vraća u centar zbivanja. Prevoz na stotine hiljada automobila preko Bara, istakao je Lukšić, ogroman je potencijal za našu ekonomiju.

- Sto hiljada automobila koji će se prevoziti će značiti direktan doprinos našoj privredi od oko 10 miliona eura. Mnogo značajniji efekat je pozicioniranje Luke Bar – kazao je Lukšić i ohrabrujućim i značajnim ocijenio investicione planove Luke.

 - Vjerujem da nastavkom restrukturiranja, nabavke opreme i traženja strateškog partnera za Kontejnerski terminal, možemo računati na ozbiljno povećanje transporta, ne samo preko Luke Bar, već i pruge – dodao je premijer.

Lukšić je kazao da vjeruje da ćemo u budućnosti imati još bolje rezultate u pretovaru.

- Nakon nalaženja strateškog partnera za Kontejnerski terminal i generalne terete, realizaciju planiranih investicija u Luci i nabavku nove opreme – kazao je Lukšić.

Ministar saobraćaja Andrija Lompar smatra da je potpisivanje ugovora značajno za sve strane u ovom logističkom lancu.

 - Ovaj posao ima veliki interes za cijelu Crnu Goru i odgovornu ekonomiju. Bilo je za čitav ovaj logistički pravac važno da se dobije ovakav posao koji vodi od Bara prema Srbiji i dalje prema Mađarskoj i Rumuniji. Ova trasa dobija bolju šansu za dalje investicije, ne samo za ono što je planirano u privrednim subjektima nego i u infrastrukturi Crne Gore – kazao je Lompar i priznao da nije bilo lako ovaj posao zaključiti.

 Bilo je, kazao je ministar, dosta konkurenata.

- Bile su uključene i slovenačke i hrvatske luke, a svi subjekti koji su učestvovali u ovom poslu pokazali su odgovornu menadžersku poziciju, pa je došlo do realizacije ovog projekta – naglasio je ministar saobraćaja.

Dugoročni ugovor

Predsjednik Odbora direktora Luke Bar Predrag Ivanović istakao je da je ovaj dugoročni ugovor veoma  značajan za Luku Bar, potpisan sa Grimaldijem.

- Nakon 30 godina, on će ekonomski valorizovati terminal za pretovar putničkih automobila, što će davati veliki doprinos prihodima Luke i obezbijediti vrlo značajne poslove, jer Fiat i Grimaldi su svjetski brendovi. Njihovo prisustvo će biti poruka i ostalim inostranim kompanijama da je prostor Crne Gore pogodan za okretanje i organizovanje biznisa – kazao je Ivanović.

Izvršni direktor Luke Bar Slobodan Pajović kaže da je kompanija ove u odnosu na 2010. godinu pretovarila 3% više  rasutih tereta, 9% više kod generalnih, dok je pad bilježen samo kod tečnih tereta.

 - Imali smo manji pretovar od maja do decembra  rude cink-oksida jer je planirano da bude 5 brodova, a ostvarena su samo dva, kao i smanjeni izvoz kamenog agregata prema Italiji i Malti. Upola manje nego što je to bilo u 2010. godini. Registrovan je i manji pretovar cementa i glinice. Planirano je bilo da svakog mjeseca pretovarimo brod, u dogovoru sa KAP-om, a za čitavu godinu imali smo tri broda, a u dijelu tečnih tereta i potpuni izostanak pretovara sirćetne kiseline – objasnio je Pajović i dodao da su ukupni prihodi u 2011. godini manji za 22% nego u 2010. godini.

Direktor AD Kontejnerski terminal i generalni tereti Andrija Radusinović je ukazao na prednost Bara i jadranskog akvatorija.

- Svakog dana dolazi sve više međunarodnih kompanija, brodari to prepoznaju kao prednost. U regionu je, u proteklom periodu, bilo različitih komentara i kvazieksperata koji su govorili o lučkom akvatorijumu. Od 4.934 broda ovdje ne može da uplovi samo 121 brod. Svjesni smo naših mana, ali smo svjesni i da je budućnost u kontejnerskim operacijama – istakao je Radusinović.

Luka Bar je, kazali su njeni predstavnici, profitabilna kompanija koja svoj uspjeh dijeli sa lokalnom zajednicom.  Opštoj bolnici Bar donirano je, podsjetili su, 15.000 eura za nabavku inkubatora, uplaćeno je 20.000 eura za saniranje šteta od nevremena.

J. Ljubenko-Matunović

Najnovije u rubrici