Objavljeno: uto, 28. feb, 2012.

Pronađena biblija stara 15 vjekova

Ministar kulture i turizma Ertugrul Gunai objavio je senzacionalnu vijest da Turska posjeduje Bibliju staru 15 vjekova u kojoj se navodi da je Isus Hrist najavio dolazak poslanika Muhameda.

Vrijednost Biblije procjenjena  je na 28 miliona dolara, a za nju je zainteresovan i Vatikan, pa je i sam papa Benedict XVI tražio da je pogleda, javili su turski mediji. Knjiga je, kako se navodi, skrivana poslednjih 12 godina.

− Ono što je naintrigantnije ovim saznanjem, ukoliko se ono ispostavi kao tačno, je to da je Isus priznao da je čovjek, a ne Bog, pa je u tom slučaju Sveto trojstvo beznačajno–  rekao je Gunai.

Dodaje se da je sporni dio Biblije, čiji detalji su tek sada otkriveni, govori o Isusovoj propovjedi u kojoj on predviđa da će se poslanik zvati Muhamed.

„Na pitanje kako će se zvati Mešiah?”, odgovorio sam mu „Zvaće se Muhammed a.s., i biće Arapin”, stoji u Bibliji.

Bibliju su turske vlasti zapljenile tokom spjrečavanja lanca trgovine relikvijama, a nakon što je bila sklonjena u zgradi Suda u Ankari. Biblija bi, dodaje se, trebalo uskoro da bude izložena u Etnografskom muzeju u glavnom gradu Turske.

Tanjug

Najnovije u rubrici