Objavljeno: čet, 29. mar, 2012.

Privredni sud uveo klasični stečaj u nikšićki „Onogošt“

Hotel ONOGOST novi dio 300x188 Privredni sud uveo klasični stečaj u nikšićki „Onogošt“NIKŠIĆ – U Hotelsko-turističko preduzeće „Onogošt“ uveden je klasični stečaj, jer vlasnici  nijesu  ispoštovali  rješenje Privrednog suda iz decembra o otklanjanju nedostataka, što je podrazumijevalo i izmirenje duga radnicima.

Prema riječima predsjednice sindikata „Onogošta“ Zorke Niković, svim zaposlenim su zaključene radne knjižice, a ključ u bravu do daljnjeg je stavljen u hotelima „Nikšić“ u Sutomoru i „Teuta“ u Risnu.

- Od 82 stalno zaposlenih i desetak po ugovoru na radnim mjestima ostao je samo dio  uposlenih u hotelu „Onogošt“ u Nikšiću. Od dogovora sa Ministarstvom turizma i Privrednog suda zavisiće naši dalji koraci. Imamo pozitivne najave da će nam pomoći i zatvoreni objekti brzo biti otvoreni, a radnici vraćeni na posao, jer je na pragu ljetnja turistička sezona. Očekujemo rasplet narednih dana, a radićemo i na socijalnom programu kako bi na pravi način bili zbrinuti svi za koje ne bude posla – poručila je Niković.

Predsjednica sindikata istakla je da su vlasnici i uprava preduzeća, umjesto ispunjenja obaveza iz rješenja Privrednog suda, napravili dug od milion eura, zaposleni čekaju pet plata, dva topla obroka i regresa, jubilarne nagrade, razlike u zaradama, tako da su dovedeni na rub egzistencije.

Od kraja 2004. godine akcijama „Onogošta“ upravlja HLT fond, na čiji zahtjev je u novembru 2009. uveden stečaj sa ličnom upravom.

Z.B.

Najnovije u rubrici