Objavljeno: pet, 30. mar, 2012.

OŠ „Pavle Rovinski“ obilježila 18 godina postojanja

Iz dana u dan, iz godine u godinu, od prvog slova do azbuke, od prvog broja do prve petice, od jedne generacije do druge – gradili smo našu školu, naše ime i naš ugled – kazala je direktorka Marijana Papić.

Dan skole Pavle Rovinski g OŠ „Pavle Rovinski“ obilježila 18 godina postojanjaTortu u obliku škole u petak su sa slašću probali učenici, nastavnici i gosti koji su došli da uveličaju proslavu 18. rođendana OŠ „Pavle Rovinski“. U posebno uređenoj sali orile su se pjesme dječjeg hora, nakon čega su podijum ispunile kreativne ritmike, monolozi i recitacije đaka.

Nagrade – kruna rada

Direktorka škole Marijana Papić kazala je da je već prošlo 18 godina od prvog školskog zvona „što u životu jedne škole nije ni malo ni mnogo“.

- Godina 1994. bila je godina našeg početka. Iz dana u dan, iz godine u godinu, od prvog slova do azbuke, od prvog broja do prve petice, od jedne generacije do druge – gradili smo našu školu, naše ime i naš ugled. U proteklih 18 godina imali smo puno uspjeha, ali i želje i volje za još boljim što potvrđuju i nagrade koje su krunisale naš rad – istakla je Papić.

Ona je naglasila da su najveći uspjeh i nagrada škole uspješni učenici „jer ovo je otvorena škola – škola koju djeca vole“.

Radost odrastanja

- Radost je dijeliti sa ovom djecom njihovo odrastanje. Profesionalna sreća je biti prvi među jednakima, tamo gdje su rad, učenje i kreativnost modeli ponašanja. Ipak, srećni smo što svijet ostaje mladima, ne bi li ga učinili boljim, oblikovali ljepšim, ozračili svjetlijim, ozvučili vedrinom i oplemenili svojim čistim rukama – zaključila je Papić.

Mnogobrojni gosti i prijatelji škole, među kojima i ambasadori Ruske federacije Andrej Nesterenko i ambasador BiH Izmir Talić, predstavnici ministartstava i drugih obrazovnih institucija, bili su u prilici da čuju istorijat postanka i razvoja škole, kao i da uživaju u izvođenju školskog hora.

Rođendan je bila prilika i da se predstavi 16. broj školskog časopis „Let“.

M.Mi.

Broj komentara: 1
Vaši komentari:
  1. kaca medenica kaže:

    bas je bilo lijepo,a posebno mali hor.tamo mi ide drugarica koja je bila odlicana zajedno sa njenim drugarima.<3<3<3<3

Najnovije u rubrici