Objavljeno: pet, 20. apr, 2012.

Radovi na kružnom toku kod Delte u završnoj fazi

- Usljed obilnih padavina, radove nije bilo moguće završiti u planiranom roku – kazala je predstavnica Agencije za izgradnju i razvoj Snežana Adžić

Kruzni tok kod Delte 2004 2012 Aleksandar Ljumovic024 Radovi na kružnom toku kod Delte u završnoj faziIzgradnja kružnog toka kod Delte privodi se kraju, a, prema najavama iz Agencije za izgradnju i razvoj, radovi će biti završeni za nekoliko dana.

Prvobitni rok za završetak radova bio je polovina marta, ali usljed sniježnog nevremena koje je zahvatilo glavni grad, radovi su tokom februara (od 2. do 27) prinudno obustavljeni. Završetak je prolongiran za 30 dana, ali zbog kišnih padavina posao nije završen ni do 15. aprila.

Uklanjaju asfalt

Kako je kazala za Pobjedu šefica Službe za izgradnju i razvoj Snežana Adžić, novo pomjeranje rokova uslovile su obimne padavine tokom aprila.

- Usljed obilnih višednevnih padavina, radove nije bilo moguće završiti u planiranom roku, tako da će biti okončani tek krajem mjeseca – navela je Adžić.

Ona je istakla da je u toku uklanjanje postojećeg asfalta i radovi na polaganju elektroenergetskih i hidrotehničkih instalacijama na dionici Cetinjskog puta pored Delta sitija, u zoni raskrsnice.

- Nakon završetka ovih radova, slijedi izrada habajućeg sloja asfalta – rekla je Adžić.

Podzemna instalacija

Izgradnjom kružnog toka kod Delta sitija riješiće se problem sigurnosti saobraćaja na tom dijelu puta, a Adžić kaže da tehnologija izvođenja radova iziskuje naizmjenično odvijanje dvosmjernog saobraćaja po kolovoznim trakama na putu Cetinje – Podgorica, dok god radovi ne budu završeni.

Podsjetimo, ugovorena vrijednost izgradnje kružnog toka kod Delte iznosi 311.764,02 eura, a izvođač je firma Tehnoput iz Podgorice. Prilikom izvođenja zemljanih radova, kako je ranije istakla Adžić, otkrivene su podzemne instalacije koje nijesu bile evidentirane katastrima i na njima je dodatno intervenisano radi uklapanja u buduću saobraćajnicu.

- Da bi poboljšali nosivost terena, na dijelu proširenja Studentske ulice zamijenili smo postojeći materijal novim – zaključila je Snežana Adžić.

M. Mi.

Najnovije u rubrici