Objavljeno: pet, 20. apr, 2012.

Valentina Radulović-Šćepanović: Informacije Vijesti nijesu tačne

PODGORICA – Šefica delegacije Skupštine Crne Gore u parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope Valentina Radulović-Šćepanović reagovala je u četvrtak na informaciju objavljenu u tabloidu Vijesti da u „preliminarnom izvještaju Savjeta Evrope stoji formulacija da je protiv predsjednika DPS Mila Đukanovića i dalje na snazi optužnica za organizovani kriminal i šverc cigareta koju je podiglo tužilaštvo u Bariju“.

Valentina Radulovic Scepanovic Valentina Radulović Šćepanović: Informacije Vijesti nijesu tačne

Foto: dps.me

- Obavještavam javnost da Vijesti nijesu mogle imati uvid u preliminarni izvještaj, jer on nije ni sačinjen. Tačno je da se takva formulacija nalazi u preliminarnom nacrtu izvještaja, na koji je Delegacija Crne Gore pripremila reakciju u vidu amandmana. Ovom prilikom želim da ponovim da nije tačno da je protiv predsjednika DPS na snazi optužnica, jer ona  nikad nije ni bila podignuta, već se radi o netačnoj i neutemeljenoj informaciji preuzetoj iz izvora koji je nereferentan i potpuno nepouzdan. Istraga koja je vođena je završena, a predmet arhiviran na zahtjev tužioca iz Barija lično, još 2009. godine. Tadašnji ministar finansija Crne Gore Miroslav Ivanišević  je jedini državni službenik protiv kojeg je podignuta optužnica i organizovano suđenje. Pravosnažnom presudom suda u Bariju on je oslobođen svih optužbi – navodi se u reagovanju Valentine Radulović-Šćepanović.

Italijanski sud je, podsjeća, „presudio da je posao tranzita cigareta u Crnoj Gori rađen po propisima“ i ukazao da „utisci i puke sumnje političkih oponenata ne mogu biti relevantni dokazi u sudskom procesu“.

- Time je pred pravosudnim organima u Bariju i konačno završena iskonstruisana priča o navodnoj umiješanosti crnogorskih zvaničnika u poslove tranzita cigareta čija je regularnost bila pod sumnjom. Kako je u preliminarni nacrt izvještaja dospjela dezinformacija iz nepouzdanih, pretpostavljamo tendencioznih izvora, pitanje je za Savjet Evrope, navodi se na kraju reagovanja.

U. P.

Najnovije u rubrici