Objavljeno: čet, 26. apr, 2012.

Abdel Rahman Najef al-Obaidi oženio dvije žene istog dana

BAGDAD – Jedan irački seljak zaljubio se u dvije djevojke iz svog sela, a pošto nije znao koju da izabere, odlučio je da ih obje oženi i to istog dana.

Abdel sa zenama 01 Abdel Rahman Najef al Obaidi oženio dvije žene istog danaKako prenosi AFP, 22-godišnji Abdel Rahman Najef al-Obaidi zagledao se početkom godine u 17-godišnju Intidhar, a nekoliko mjeseci kasnije za oko mu je zapala 21-godišnja Suada.

- Mjesec dana sam bio u nedoumici. Razgovarao sam sa roditeljima, predložio im da se objema istovremeno oženim i oni su mi dali blagoslov – ispričao je novopečeni dvostruki mladoženja.

Najteže je bilo da ubijedi „izabranice svog srca“ da prihvate to rješenje.

Abdel sa zenama 02 300x168 Abdel Rahman Najef al Obaidi oženio dvije žene istog dana- Šta misliš da se istovremeno vjenčamo ja, ti i Suada – pitao me je jednog dana, a ja sam mu odgovorila da se slažem pod uslovom da nas podjednako uvažava – ispričala je Intidhar, mlada broj jedan.

- U početku sam bila iznenađena njegovim prijedlogom, ali je na kraju uspio da me ubijedi – rekla je Suada, mlada broj dva.

Vjenčanje je obavljeno 6. aprila u selu Laklak, na sjeveru Tikrita, u centralnom Iraku, a Abdel Rahman je za svadbu platio oko 2.000 dolara.

R. I.

Broj komentara: 1
Vaši komentari:
  1. kono kaže:

    vidi se da su seljaci ko da su iz metanjca

Najnovije u rubrici