Objavljeno: sub, 28. apr, 2012.

Izložba djela dva crnogorska slikara 3. maja u Turskoj

PODGORICA – Izložba djela crnogorskih slikara Draška Dragaša i Ratka Odalovića biće otvorena 3. maja, u Muzeju savremene umjetnosti Cer Modern u Ankari.

izlozba u ankari Izložba djela dva crnogorska slikara 3. maja u TurskojNa izložbi čiji je naziv „Tajne igračke u prostoru“  dva vrsna slikara predstaviće 30 ulja na platnu. Izložba će biti otvorena do 3. juna i nudi iskustvo direktnog susreta sa djelima koja uzbuđuju strukturalnom ljepotom, proizašlom iz beskrajnih zaliha ideja i izrazite likovne vještine istaknutih reprezenata crnogorske likovne scene.

Draško Dragaš je rođen u Pljevljima 1967. godine. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Novom Sadu i poslijediplomske studije 2003. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Rajka Todorovića. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

Ratko Odalović je rođen 1964. godine na Grahovu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnika u Beogradu, gdje je i magistrirao 1993. godine. Živi i radi u Podgorici. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

Muzej savremene umjetnosti Cer Modern jedan je od najznačajnijih centara kulturnog života u glavnom gradu Turske. Poznat je po otvorenosti za sve tendencije u savremenoj umjetnosti i estetskom integritetu kustosa. U njemu se trenutno može pogledati izložba slika Salvadora Dalija. U pripremi je izložba crteža Morisa Ešera.

V. S.

Najnovije u rubrici