Objavljeno: pon, 07. maj, 2012.

„Enciklopedija izgubljenog vremena“ u Makedoniji

BITOLJ – Zetski dom sa Cetinja gostovaće u utorak i srijedu u Bitolju i Prilepu sa predstavom „Enciklopedija izgubljenog vremena“ Slobodana Šnajdera. Komad u režiji Lidije Dedović u Bitolju će biti izveden na zatvaranju Internacionalnog festivala monodrame u utorak u 21 sat. U srijedu u 20 sati ista predstava biće izvedena u Prilepu.

2012 05 08 kul str enciklopedija izgubljenog vremena „Enciklopedija izgubljenog vremena“ u MakedonijiAsistent režije, lektor je Jelena Milošević, a kompozitor Aleksandar Radunović Popaj. Kostimografiju potpisuje Mateja Bendeti, izradu maske Adin Rastoder, dok je scenograf Samo Jurečić. Uloge tumače: Srđan Grahovac, Branimir Popović, Jelena Nenezić-Rakočević, Ana Vujošević i drugi.

„Za ovaj mirakul su posebno zaslužne genijalne Kafkine proze, kao što su: Lovac Gracchus i Preobražaj, kao i Harms i Vedenski, čija je fantastična mašta mogla završiti u Gulagu ili na psihijatriji; ili je prosto zasuta ideološkim pepelom pompejskih razmjera. U Velikoj Gorici 17. septembra 1992. na smrt je izboden sindikalni vođa Milan Krivokuća. Ovdje se, između ostalog, na „mirakulozan“ način prikriva njegovo ubistvo“, zapisao je Šnajder.

M. I.

Najnovije u rubrici