Objavljeno: ned, 27. maj, 2012.

Eurosong 2012: Trijumf Šveđanke Lorin (VIDEO)

BAKU – Šveđanka Lorin, sa dens hitom „Euphoria“, ubjedljivo je trijumfovala na večeras završenom 57. takmičenju za Pjesmu Evrovizije, održanom u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu.

Ona je, pokazalo se s pravom, i prije finala slovila za velikog favorita, do te mjere da se komentator HRT, nakon Lorininog sinoćnjeg moćnog nastupa, praćenog aplauzima, odmah zapitao „Da li smo upravo vidjeli pobjednicu Eurosonga?“.

Svedska EUROSONG Eurosong 2012: Trijumf Šveđanke Lorin (VIDEO)Drugo mjesto osvojile su predstavnice Rusije, simpatične Buranovske babuške, s pjesmom „Party For Everybody“ i vjerovatno su najstarije učesnice Eurosonga kojima je pošlo za rukom da ostvare tako visok plasman.

Rusija EUROSONG Eurosong 2012: Trijumf Šveđanke Lorin (VIDEO)Predstavnik Srbije Željko Joksimović, koji je, s numerom „Nije ljubav stvar“, takođe slovio za velikog favorita, morao se na kraju zadovoljiti trećim mjestom. Joksimović je dugo držao drugu poziciju, no Babuške su ga „preskočile“ zahvaljujući „komšijskom“ glasanju država nastalih raspadom SSSR.

Srbija EUROSONG 1024x576 Eurosong 2012: Trijumf Šveđanke Lorin (VIDEO)Najbolje plasirani izvođač s prostora bivše SFRJ poslije Joksimovića bila je Makedonka Kaliopi Bukle – 12. koja je, vjerujemo, zadivila milionski auditorijum izuzetnim pjevanjem numere „Crno i Belo“. Predstavnica BiH Maya Sar završila je takmičenje na 18. mjestu.

Podsjetimo, crnogorski predstavnik Rambo Amadeus sa pjesmom „Euro neuro“ nije u utorak uspio da se plasira u finale. On je u prvom polufinalu bio 15. osvojivši, kako navodi ESC Montenegro, 20 poena – 12 od Albanije i osam od San Marina.

Ig. P.

Pobjednička pjesma

Najnovije u rubrici