Objavljeno: ned, 03. jun, 2012.

Makedonija: Registrovani pedofili na internetu

internet pedofilija 300x207 Makedonija: Registrovani pedofili na internetuSKOPLJE – Identitet oko 100 lica osuđenih za krivično djelo seksualne zloupotrebe djece  i pedofiliju  u Makedoniji od nedjelje je putem interneta dostupan javnosti.  

Ministar za rad i socijalnu politiku Spiro Ristovski juče je u Skoplju prezentovao Registar lica osuđenih za zloupotrebu djece.

Njime se građanima omogućuje da prepoznaju pedofile i spriječe seksualnu zloupotrebu maloljetnih lica. Registar je postavljen na posebnoj internet stranici, u kojem se nalazi fotografija, ime i prezime, datum rođenja i adresa stanovanja osuđenih pedofila. Pored 90 registrovanih muškaraca, nabrojano je  i desetak žena, mada se očekuje da spisak bude dopunjen sa još dvadesetak lica, koja čekaju pravosnažnu odluku. Ukoliko građani primijete neke od osuđenih u blizini dječjih vrtića, škola, igrališta i parkova dužni su da ga prijave vlastima.

Prema zvaničnim podacima, od 2004. do 2009. godine u Makedoniji je prijavljeno 105 slučajeva u kojima su djeca bila žrtve seksualne zloupotrebe.

D. B.

Broj komentara: 1
Vaši komentari:
  1. Mite kaže:

    ipak sajt još ne radi…nije to baš tako, mogu da nastanu velike greške i problemi, pa i ometanje policije pogrešnim dojavama, a nije baš ni pravno utemeljeno..jasno da registar treba biti u svim ustanovama gde se radi s decom, ali nemože se generalno zatvoriti u kući pedofil koji je odslužio kaznu ili čeka na izvršenje; po meni na slobodi su opasni svi kriminalci, narkodileri i više od pedofila, ali države nemaju kapaciteta a i para, a zatvori i pritvori su puni i nemaju mesta

Najnovije u rubrici