Objavljeno: čet, 14. jun, 2012.

Herceg Novi: Berićetno, nema što!

HERCEG NOVI – Ako je vjerovati brojkama iz ovdašnje turističke organizacije, na hercegnovskoj rivijeri boravi samo jedan odsto manje gostiju nego u isto vrijeme prošle godine. Tako je izbrojano ukupno 4.616 turista, od kojih 3.235 stranaca koji su se uglavnom opredijelili za solidan privatni ili smještaj u manjim hotelima, pošto većih Herceg Novi praktično već godinama i nema.

Prognoza

Herceg novi sezona u 300x225 Herceg Novi: Berićetno, nema što!I, ako se po jutru dan poznaje, biće sasvim berićetno ukoliko turistički poslenici zadrže i prošlogodišnje rezultate!? Dosta je argumenata koji bi mogli potvrditi sumornu prognozu, pogotovo zato što je ovo proljeće bilo u znaku izborne lokalne groznice čija ,,temperatura” još nije sasvim spala, pa su i pripreme za sezonu očito okasnile.

Čim su glasačke kutije ispražnjene, Novljani i gosti suočili su se opet sa suvim slavinama, zbog uobičajenog godišnjeg remonta sistema Plat, koji će ovaj put trajati nešto duže, do 20. juna. Što takva ,,reklama” znači u startu turističke sezone, nije potrebno posebno elaborisati, baš kao ni brdo betonskog šuta i čelika usred Igala, na što liče ostaci nekadašnjeg hotela ,,Tamaris”, simbola ovdašnjeg savremenog turizma, s kojim su se neiamri mjesecima mučno hrvali i da ga sruše.

Krpljenje

- Ako im je toliko trebalo za rušenje, sumnjam da će tu u bliskoj budućnosti nešto valjano i podići – jedan je od čestih i jetkih komentara Novljana na adresu problematične ,,gazdarice” Vektre. Da je sezona tu, svjedoči i četrdesetak tona asfalta kojim su minulih dana novski komunalci pokrpili najudarnije rupe po lokalnim saobraćajnicama.

Ovdje je već vidljiv uobičajen ljetnji problem i sa međugradskim autobusima, koje vozači i dalje parkiraju u stilu – gdje god nađeš zgodno mjesto, tu ga i ostavi! Bez obzira na to što u Igalu postoji za njih prilagođen i relativno opremljen parking iznad Sportskog centra.

Iz komunalne inspekcije ipak, najavljuju više reda, kako u saobraćajnoj gužvanciji, tako i po pitanju nerijetko nesnosne noćne buke sa terasa lokala duž rivijere. Tako bi inspektorima mogli pomoći i eliminatori buke, koji bi odskora u svakom lokalu sa živom muzikom automatski trebalo da isključe vesele svirke i pjevače čim premaše dozvoljeni broj decibela.

Komunalci

Na kraju, istini za volju, komunalci su se i ovog proljeća potrudili da na više lokaliteta urede parkovske povšine, zasade novo cvijeće, orežu zelenilo, a u toku je i košenje trave uz gradske saobraćajnice i po naseljima. Nažalost, uz već utrostručen dnevni promet putnika na graničnim prelazima oko Herceg Novog, koje je samo juče prešlo više od 60.000 namjernika, još nijesu iskorišćeni njegovi raskošni potencijali i obogaćena ponuda koja bi veći broj njih privukla i zaustavila da odmaraju baš ovdje. I desetine krcatih turističkih autobusa, koji stižu preko Debelog brijega, tek projezde kroz Novi, put Kotora, Budve ili Cetinja. Uz desetine aviona koji slijeću u Tivat, ili na obližnje Čilipe, i takođe ,,preskaču” naš nekoć vodeći turistički grad, baš kao i sve brojniji kruzeri koji pored drevnog grada minu ćutke, čak i bez tradicionalnog pozdrava brodskom sirenom.

Zašto Novi potonjih godina, pa i decenija, turistički ,,tone” i tako gleda u leđa Tivtu, Kotoru i Budvi, te kao ,,fenjeraš” kaska na začelju naših turističkih ,,prvoligaša” pitanje je za sve – u gradu, ali i u državi?!

O tom ovdje malo ko, čestito i pošteno, da se i zapita!

Taksisti naplaćuju kao u metropoli

Odskora, turistička ponuda Herceg Novog ,,okićena” je i novim, višim cijenama usluga. Svakako, uz hendikep da je i trajektni prevoz u Kamenarima značajno poskupio, kad stigne u Novi, gosta će dočekati i deset centi skuplji parking u crvenoj i žutoj zoni. Zbog takve odluke, naravno, više negoduju žitelji ovog grada. Stoga ne čudi što su trotoari, posebno u ulicama bližim centru, naprosto neprohodni za pješake. Za gazdama parkinga ponijeli su se i taksisti kompanije ,,Novi”, koji odskora goste i domaće, uz start od jednog eura, vozaju uz čak 80 centi po kilometru, dakle – pet centi skuplje. I za taj ,,namet na vilajet” ljutiti Novljani kažu da je produkt monopolističkog statusa. Pominjući nasušnu konkurenciju, navode primjer iz Podgorice, gdje kilometar vožnje taksijem staje između 40 i 50 centi. Kao oblog na ,,ljutu” ranu djeluje i vijest iz kompanije ,,Blu-lajn”, koja je najavila da neće mijenjati cijene prevoza u gradskom saobraćaju, ukoliko ne daj bože ne poskupi gorivo.

Minja Bojanić

Broj komentara: 2
Vaši komentari:
  1. Novljanin kaže:

    Autobusi se parkiraju dje zele? A dje su saobracajni i komunalni policioti i multe? Opali po spagu pa ces vidjeti za dva dana ce se sve dovesti u red. Turisti koji dolaze preko Debelog brijega zaobilaze Novi? Pa, bili su u Novi prije dvadesetak godina pa ne moraju opet jer je u Novome sve isto ko i onda, nemaju vidjeti nicesa novog, osim sto je upjacu banka do banke i sto su u veltrinama od butiga izlozeni bustici i gace umjesto suvenira.

  2. lucic andjelka kaže:

    Mnogo mi je zao da tako divni grad koji je bio nailjepsi na nasem Jadranu iz godine u godinu sve vise gubi svoju ljepotu.Ja zivim pola godine van granica moje domovine a svojim unucima pricam o ljepotama ovog divnog grada i okolnih mjesta da i oni vole ove krajeve kao sto sam ih ja voljela kao dijete ali sve to nevrijedi .Ja nemogu ubijediti moje unuke da ovdje pjesak nema nikakvo pravo ,da ovdje nema zebri na ulicama gdje nema semafora, da vozaci ne postuju pjesake ,te su moji unuci kao i sva ostala djeca i odrasli ,dali bili stranci ili domaci jako ugrozeni da bi presli ulicu da se okupaju u divno nase more,a presli su hiljade kilometara da dodju na ove prostore.Od Kamenara do Herceg-Novog tesko je zapaziti neku zebru gdje moze pjesak da predje ulicu.Pa zar nasi rukovodioci to nista ne primjecuju.?Zasto ja moram da se tresem od straha kada moje unuce prelazi ulicu u Baosicima ili Bijeloj Ili Zelenici ,Kumboru ITD?

Najnovije u rubrici