Objavljeno: sub, 14. jul, 2012.

Počeli 13. „Dani borovnice“ u Plavu: Hari Mata Hari oduševio

PLAV – Svečanim defileom plavskih beračica borovnica i gradske muzike iz Kotora, članova KUD „Plavsko jezero“ „Hrasnica“ iz Sarajeva i KUD „Iseljenici iz Amerike“, sinoć je počela manifestacija „Dani borovnice“.

dani borovnice 300x225 Počeli 13. „Dani borovnice“ u Plavu: Hari Mata Hari oduševioU svečanom dijelu prije koncerta sarajevske grupe Hari Mata Hari prisutnima se obratio predsjednik opštine Plav Skender Šarkinović i istakao važnost ove manifestacije kako za turističku promociju Plava tako i Crne Gore.

- Ove godine se poklapa 13. manifestacija „Dani borovnice“ i 13. jul – Dan ustanka crnogorskog naroda, želim da ovaj dan bude značajan i za naše započete i buduće projekte. Ova manifestacija je obilježila istrajnu i neobično vrijednu tradiciju ovog kraja, napravila brend poznat u regionu -kazao je Šarkinović.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević je kazao da je plavska borovnica zlata vrijedna, te da područje plavske opštine po površini, rodu i otkupu najbogatije ne samo u Crnoj Gori već i u regionu.

On je dodao da glavnu ulogu u svemu ovome moraju imati mladi školovani ljudi poljoprivrednog smjera koji će biti glavna poluga za što brži razvoj ovog kraja.

Umjetnički direktor programa manifestacije u Plavskom centru za kulturu Emil Redžematović je kazao da je plavska borovnica za Plav isto što i mimoza za Herceg Novi.

- Ovih dana ovdje je sve plavo, plave ruke beračica, plava usta, plavo jezero i plavo nebo. Plav je po ovoj manifestaciji sada već prepoznat ne samo u Crnoj Gori, regionu i šire, nego i u Evropi i cijelom svijetu – rekao je on.
Prije svečanog koncerta manifestaciju „Dani borovnice“ otvorio je svečano princ Nikola Petrović i poželio uspjeh organizatorima.

Trinaestu po redu manifestaciju „Dani borovnica“ organizuju JU Centar za kulturu u Plav, a manifestacija će trajati do 22. jula kada će se održati promocija romana pod nazivom „Eva i Ekrem Jevrić“ čiji je autor Eva Ras.

R. Gruda

Najnovije u rubrici