Objavljeno: sub, 21. jul, 2012.

Raspisan konkurs za učeničke i studentske domove

PODGORICA – Ministarstvo prosvjete i sporta raspisalo je konkurs za prijem učenika i studenata u studentske i učeničke domove za školsku 2012/2013. godinu.

Univerzitet studenti 01 300x183 Raspisan konkurs za učeničke i studentske domoveZa studente prve godine rok za podnošenje dokumenata je od 20. do 31. avgusta, a za ostale od 3. do 28. septembra.

Studenti

Prema konkursu, Dom studenata u Podgorici ima 962 mjesta, u Nikšiću 250, u Kotoru 240 mjesta, a na Cetinju 90.

Pravo na smještaj u domu imaju studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, imaju crnogorsko državljanstvo, kao i studenti sa statusom stranca sa stalnim nastanjenjem u Crnoj Gori, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Broj raspoloživih mjesta, kako se navodi, dodijeliće se srazmjerno broju upisanih studenata na privatnim i javnim ustanovama visokog obrazovanja.

Dom u okviru svojih smještajnih kapaciteta, namjenski opredjeljuje do pet odsto kapaciteta za smještaj studenata sa posebnim obrazovnim potrebama, najosjetljivijim grupama stanovništva i korisnicima materijalnog obezbjeđenja po propisima o socijalnoj zaštiti.

Uz prijavu za prijem u dom, studenti prve godine studija treba da dostave svjedočanstvo trećeg i četvrtog razreda srednje škole, diplomu Luča, diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu, potvrdu o redovnom upisu na studijski program i o mjestu prebivališta i uvjerenje o državljanstvu ili kopiju biometrijske lične karte.

Učenici

Rok za podnošenje dokumenata za učenike je od 13. do 24. avgusta.

Prema konkursu, Domu učenika u Podgorici ima 180 slobodnih mjesta, Kotoru 30, Nikšiću 44, Baru 220, Plužinama 89, Cetinju 15 i Beranama 110.

Uz prijavu za smještaj u dom, učenici moraju dostaviti uvjerenje o uspjehu iz prethodne godine školovanja, diplomu i ostale dokaze o osvojenim nagradama, ljekarsko uvjerenje, potvrdu o mjestu prebivališta i uvjerenje da je roditelj, odnosno staratelj kandidata primalac materijalnog obezbjeđenja.

H.M.

Broj komentara: 1
Vaši komentari:
  1. sanja kaže:

    postoji li mogucnost da strani drzavljani koji su upisali prvu godinu fakulteta imaju smestaj u domu u Baru,ako postoji dom

Najnovije u rubrici