Objavljeno: sri, 25. jul, 2012.

Pivara „Trebjesa” raspisala konkurs za finansiranje projekata NVO

NIKŠIĆ – Pivara „Trebjesa” i ove godine raspisala je konkurs za finansiranje projekata nevladinih organizacija iz oblasti zaštite životne sredine s ciljem da doprinese rješavanju ekoloških izazova opštine Nikšić. Odabrani projekat pivara će finansirati sa 10.000 eura, čime nastavlja ulaganje u razvoj zajednice i jača koncept društveno odgovornog poslovanja, saopšteno je iz kompanije.

Niksic u 300x200 Pivara „Trebjesa” raspisala konkurs za finansiranje projekata NVOPrijave se dostavljaju do 20. avgusta, a o projektima će odlučivati žiri koji čine direktor Fonda za aktivno građanstvo i Ekološkog pokreta „Ozon“, kao i dva prestavnika „Trebjese“. Na konkurs se mogu javiti NVO iz cijele Crne Gore koje obavljaju aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine. Projekat treba da bude realizovan na teritoriji opštine Nikšić.

Iz Pivare „Trebjesa“ saopštili su da projekti treba da se bave poboljšanjem energetske efikasnosti, upravljanjem otpadom, zaštitom prirodnih resursa, edukacijom u oblasti očuvanja životne sredine i ostalim aktivnostima koje doprinose razvoju svijesti i odgovornosti o potrebi aktivnog uključivanja građana u čuvanju i unapređenju okruženja.

- Prošlogodišnji model našeg doprinosa zaštiti prirode kroz saradnju sa NVO pokazao se dobar pa smo, vodeći se tom idejom i strateškim opredjeljenjem kompanije da brine o sredini u kojoj živimo i radimo, odlučili da konkurs raspišemo i ove godine. Pored saradnje sa NVO sektorom, projekat je usmjeren i na identifikaciju ključnih problema i ulaganju u njihovo rješavanje – poručili su iz „Trebjese“.

Na prošlogodišnjem konkursu pobijedio je projekat Ekološkog pokreta „Ozon“ pod nazivom „Ja volim moj Nikšić, a ti?“, koji je bio usmjeren na jačanju svijesti javnosti o potrebi učešća u donošenja odluka u sferi očuvanja životnog prostora.

Z.B.

Najnovije u rubrici