Objavljeno: pet, 10. avg, 2012.

Piter Mank kreće ka Bjelasici

piter mank u Piter Mank kreće ka BjelasiciKOLAŠIN – Kanadski milijarder i biznismen Piter Mank kazao je Televiziji Crne Gore da će u Kolašinu graditi skijaški centar.

- Kad kompletiramo marinu u Tivtu, planiramo da za naše goste gradimo ski-centar u Kolašinu – najavio je Mank svoje dalje investicione planove u Crnoj Gori i potvrdio da su već kupili zemlju na kojoj će graditi skijaški centar.

Nakon investicionog buma koji je trajao 2006, 2007. i 2008. godine Kolašin je prestao da bude jedan od crnogorskih lidera kada su strane investicije u pitanju. Zbog toga su najavu da Piter Mank, nakon Porto Montenegra, kreće ka Bjelasici, u Kolašinu dočekali sa priličnim ohrabrenjem.

Predsjednik opštine Darko Brajušković kaže da bi prisustvo Pitera Manka „ponovo pokrenulo investicione cikluse u ovom gradu“.

- Tu, prije svega, mislim na početak realizacije Prostornog plana posebne namjene za područje Bjelasice i Komova. Taj plan je svojom prostornom i urbanističkom dokumentacijom predvidio da se pored postojećeg ski-centra „Kolašin 1450“ gradi još pet sličnih i to: „Torine“, „Žarski“, „Komovi“, „Jelovica“ i „Kolašin 1600“. Nova prostorna dokumentacija omogućava i izgradnju baznih naselja. Prostorni plan na jednoj strani i interesovanje tako uspješnih investitora kao što je Piter Mank uvjeravaju nas da će se na pravi način spajati ovdašnji prirodni potencijali sa ozbiljnim investitorima, čime će se stvarati uslovi za otvaranje novih radnih mjesta – kazao je Brajušković.

U kolašinskoj lokalnoj upravi neće skrštenih ruku čekati ovako ozbiljnu najavu za dolazak velikog investitora. Već naredne nedjelje pokušaće da ostvare komunikaciju sa predstavnicima kompanija Pitera Manka u Crnoj Gori. Cilj je da se spremno dočeka turistička i poslovna veza između Porto Montenegra, Bjelasice i Kolašina.

Mankovi kvadrati na Bjelasici

Iz kolašinske agencije za prodaju nekretnina potvrdili su nam da je Piter Mank kupio više od 70.000 kvadrata na planini Bjelasici. Radi se o lokaciji koja se vidi kada se pogleda prostor iznad nacionalnog restorana na Jezerinama, pogodnoj za sve vrste turističkih aktivnosti i zimi i ljeti.

Kanadski investitor kazao je da „uvijek za njim, kada su investicije u pitanju, kreću i njegovi prijatelji“.

Dr. D.

Broj komentara: 1
Vaši komentari:
  1. Sara kaže:

    Budimo srecni(jos u ovakvoj ekonomskoj krizi)da G-Petar Munk i dalje zeli da investira u nasoj zemlji..
    Svaka kritika koja polazi od Mansa je kontraproduktivna!!

    Thank you very much,Mr.Munk !!

Najnovije u rubrici