Objavljeno: čet, 06. sep, 2012.

Abaz Dizdarević direktor Ratkovićevih večeri poezije

BIJELO POLJE – Abaz Dizdarević izabran je danas (6. septembar) za direktora JU Ratkovićeve večeri poezije. Odluku je jednoglasno donio Savjet te manifestacije na sjednici koja je održana u Bijelom Polju.

RVP savjet u1 300x225 Abaz Dizdarević direktor Ratkovićevih večeri poezijeDizdarević je magistar slikarstva i potpredsjednik Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore i dokazani kulturni radnik.

- Osim toga, Abaz Dizdarević je čovjek sa različitim sposobnostima, a svoje kvalitete je pokazao u kulturi Crne Gore, što ga, pored svih uslova traženih konkursom, dodatno preporučuje za prvog čovjeka JU Ratkovićeve večeri poezije – kazao je predsjednik Savjeta Pavle Goranović.

Do verifikovanja mandata u Skupštini Opštine Bijelo Polje, dužnost direktora JU Ratkovićevih večeri poezije obavljaće Radomir Perišić, koji je danas podnio izvještaj o dosadašnjim aktivnostima ustanove. Umjetnički direktor Bogić Rakočević upoznao je Savjet sa organizacijom ovogodišnje manifestacije Ratkovićeve večeri poezije. Takođe, na sjednici je predložen i budžet manifestacije.

- Uspješno smo počeli manifestaciju. Dosadašnji programi su dobro posjećeni, a uz angažman svih nas, mislim da ćemo uspješno privesti kraju 42. Ratkovićeve večeri poezije – kazao je Rakočević.

V. S.

Najnovije u rubrici