Objavljeno: sri, 12. sep, 2012.

Savjeti: Kozmetički preparati koje morate imati u neseseru ove jeseni

KOZM.SAVJETI 300x187 Savjeti: Kozmetički preparati koje morate imati u neseseru ove jeseniDolazi nam jesen i donosi promjene. Neonske boje i blještavu šminku zamijeniće zagasite boje, a mi vam otkrivamo pet  kozmetičkih preparata koje biste obavezno trebali da imate  u svom neseseru ove jeseni.

Puder

Budući da će ove jeseni dominirati izražajnije boje karmina, potrebna vam je dobra podloga. Stoga se posvetite pronalasku najboljeg pudera za sebe. Ukoliko imate suvu kožu odlučite se za kremasti ili tečni  puder, a ukoliko imate masnu kožu, najbolji izbor za vas je transparentni puder za matiranje problematičnih zona lica.

Tamniji karmini

Ove sezone dominiraće tamnocrveni i tamnoljubičasti karmini. No, budući da vizuelno stanjuju usne, sa njima biste trebali biti oprezni. Koristite olovku kako biste istakli  liniju usana, a potom nanesite karmin. Ukoliko nijeste ljubitelj naglih promjena, onda se radije odlučite za tamnije sjajeve.

Blijedi lakovi za nokte

Ove jeseni birajte lakove za nokte blijedih boja. Svijetloružičasta, bež ili svijetlosiva boja odličan su izbor. Osim blijedih, popularne će biti i raskošne boje poput maslinasto zelene, ljubičaste  i smeđe boje.

Olovka za obrve

Lijepo oblikovane i naglašene obrve jesenji su „must have”. Kako bi vaše obrve izgledale besprijekorno nabavite olovku u odgovarajućoj nijansi.

Ajlajner

Savršen ten, svijetla sjenka, tamni krmin i dramatičan ajlajner  kreiraće savršen jesenji izgled.

M. V.

Najnovije u rubrici