Objavljeno: čet, 13. sep, 2012.

Mjuzikl „Don Kihot“ premijerno izveden na sceni Centra za kulturu Tivat

TIVAT – Mjuzikl „Don Kihot“, koji je adaptirajući Servantesov roman režirao Erol Kadić, premijerno je izveden u srijedu veče u punoj sali Radničkog doma „Gracija Petković“, kao završni program ovogodišnjih Purgatorija.

premijera don kihota 01 g Mjuzikl „Don Kihot“ premijerno izveden na sceni Centra za kulturu TivatNajave pred premijeru da će se tivatski „Don Kihot“ voljeti, te da darovita mladost nosi predstavu fantastičnom energijom, pokazale su se tačnim. Najbolje to dokazuju dugi aplauzi kojima je publika nagrađivala glumačku ekipu tokom cijelog izvođenja predstave.

- Urađen je izuzetan posao u svakom smislu, od glumačke ekipe i savršenih kostima preko vrlo interesantne muzike do genijalne koreografije. Svi glumci su tako moćni, a vrhunac je Julija Milačić. Ja sam potpuno očarana – ushićeno je kazala glumica Tanja Bošković nakon predstave.

Regionalna ekipa

premijera don kihota 02 Mjuzikl „Don Kihot“ premijerno izveden na sceni Centra za kulturu TivatMotive remek-djela španske i svjetske književnosti na sceni u Tivtu oživjela je regionalna glumačka postava koju čine: Mladen Nelević, Vlastimir Đuza Stojiljković, Boro Stjepanović, Feđa Stojanović, Julija Milačić, Branka Femić, Mihailo Lađevac, Slavko Kalezić, Goran Slavić i Emir Ćatović. U adaptaciji djela reditelju je pomagao Goran Milenković, ujedno i dramaturg komada. Scenografija je djelo reditelja, muziku je komponovala Irena Popović, kostimografiju je uradila Ivanka Krstović, koreografiju Slavka Nelević.

-  Imao sam savršene saradnike u svakom segmentu, a kada je u pitanju koreografija Slavke Nelević moram da kažem da takva nije viđena ni u Pozorištu na Terazijama koje se bave mjuziklom – kazao je reditelj Erol Kadić.

Ogroman trud

premijera don kihota Mjuzikl „Don Kihot“ premijerno izveden na sceni Centra za kulturu TivatZa dva mjeseca Centar za kulturu u Tivtu uspio je da producira dvije pozorišne predstave, obje fantastično prihvaćene.

- Sa zadovoljstvom mogu da ustvrdim da se isplatio ogroman trud koji smo svi uložili – zadovoljna poslije premijere bila je direktorica Centra za kulturu Milena Radojević.

S. Krstović

Najnovije u rubrici