Objavljeno: čet, 20. sep, 2012.

Amerikanci potrošili šest milijardi dolara na popravke iPhonea

Deset posto vlasnika iPhonea svakodnevno koristi iPhone uprkos tome što im je razbijen ekran uređaja, a najčešća oštećenja iPhone pretrpi nakon što ga korisnik nehotično ispusti.

Slomljen iPad Amerikanci potrošili šest milijardi dolara na popravke iPhonea Ukupno gledajući, od 2007. godine naovamo vlasnici iPhone-a su na popravku, zamjenu ili troškove osiguranja potrošili 5,9 milijardi dolara, navodi se u podacima kompanije SquareTrade, a koja uobičajeno upravlja garancijama uređaja.

Kompanija dalje navodi da je tokom proteklih 12 mjeseci čak 30 posto vlasnika iPhonea pretrpjelo slučajnu štetu na svojim uređajima, a koju u većini slučajeva izazovu sami. Od ovog procenta njih 17 posto u proteklih 12 mjeseci svoj uređaj oštetilo je više od jednom, prenosi Gadgeterija.net.

Najčešća oštećenja koja prijavljuju korisnici iPhonea su ona nastala padovima, u 30 posto slučajeva, 18 posto korisnika umočilo je ili ispustilo svoj uređaj u neku tečnost, uključujući WC šolju, 13 posto korisnika kaže da im je uređaj pao dok su ga držali na krilu, 11 posto ga je ‘trgnulo’ sa stola, a devet posto je svoj iPhone zalilo nekakvom tečnošću.

Tehnologija.me

Najnovije u rubrici