Objavljeno: čet, 20. sep, 2012.

Tragom inicijative iz Srednje stručne škole sa Cetinja: Ko treba da plaća krečenje

CETINJE – Tragom priče pojedinih učenika prvog razreda Srednje stručne škole na Cetinju, da su njih 15, koliko ih ima u odjeljenju na smjeru za tehničara prodaje, od razrednog starješine Kaje Bošković „zamoljeni“ da sakupe po dva eura kako bi se obezbijedio i novac da se okreči učionica, razgovarali smo sa direktorom škole Ljubom Ražnatovićem i sa profesoricom Kajom Bošković.

srednja strucna skola cetinje 1 300x169 Tragom inicijative iz Srednje stručne škole sa Cetinja: Ko treba da plaća krečenje- Inicijativa je potekla od nas nekoliko nastavnika, kako bi se sakupio novac da se oplemeni prostor u kojem djeca borave. Škola je bila spremna da kupi materijal, a djeca samo treba da sakupe novac za majstore – kazala je Bošković.

Dodaje i da nije mogla da sazove roditeljski sastanak zbog radova na rekonstrukciji škole koji se trenutno obavljaju, kako bi se o svemu dogovorila sa djecom.

- Planirali smo da kupimo i cvijeće i da učionica, koju dijelimo sa maturantima, bude zaključana kako bi se taj prostor očuvao četiri godine – rekla je Bošković.

Prema riječima direktora škole Ljuba Ražnatovića, on je upoznat sa inicijativom pojedinih nastavnika da se od učenika traži novac kako bi se okrečila učionica.

- Svjestan sam da je to u neku ruku kršenje zakona, ali škola nema para da se učionice okreče – prokomentarisao je Ražnatović, dodajući da kad je već sve stiglo do novinara, najbolje bi bilo da se odustane od te inicijative.

Iako je nastava bila u toku, u školi su u toku radovi na rekonstrukciji hola. U holu je šut, bruje burgije, a radnici firme su svuda po holu i hodnicima škole. Inače, Srednja tehnička škola na Cetinju kasnila je 10 dana sa početkom nastave zbog krečenja i radova na unutrašnjosti.

Ipak, neće biti plaćanja

U četvrtak oko 16 časova dobili smo informaciju da direktor Srednje stručne škole na Cetinju Ljubo Ražnatović ipak neće dozvoliti  da učenici krečenje učionice plaćaju iz svog džepa.

J.Đ.

Najnovije u rubrici