Objavljeno: pon, 24. sep, 2012.

Nina Badrić: Naučila sam na pobjede i poraze

Dueti su stvar trenutka i prepoznate glazbene kemije.  Ne razmišljam na strateški način sa kim ću snimiti duet, već  me naprosto osvoji pjesma – kaže naša sagovornica.

Razgovarala: Marija Vuković

Foto : Andreja Damnjanović

Nina Badric 200x300 Nina Badrić: Naučila sam na pobjede i poraze Za hrvatsku pjevačicu Ninu Badrić  ova godina je izuzetno uspješna. Predstavljala je svoju zemlju na Eurosongu u Bakuu, izdala je novi album pod nazivom „Nebo”, krasila naslovnicu  italijanskog magazina „IT”, a nedavno je postala ambasadorka austrijske zlatarske kuće „Freywille” za Hrvatsku.  Krajem oktobra će obožavaoce obradovati  koncertom u Beogradskoj areni. U razgovoru za Magazin pjevačica kaže da je kroz život navikla na pobjede i poraze, sa čime se dostojanstveno nosi.

Kako komentarišete Vaše učešće na Eurosongu. Mislite li da ste mogli da ostvarite bolji plasman?

- Naučila sam na poraze i pobjede u svome životu tako da sam Eurosong doživjela kao još jedno iskustvo. Bilo bi mi drago da sam bolje prošla zbog ljudi koji su navijali za mene, no bilo je tako kako je bilo. Važno je da sam dala najbolje od sebe i uživala u svakom trenu na toj fascinantonoj pozornici.

 Za 26. oktobar ste zakazali veliki koncert u Beogradskoj areni. Što očekujete?

- Još je rano pričati o pripremama, ali sigurno mogu najaviti da će biti koncert vrhunske produkcije i priznajem da sam jako uzbuđena.

 Nedavno ste krasili naslovnicu italijanskog magazina „IT”. Što za Vas znači novo iskustvo u svijetu mode?

- Bilo je prekrasno, ekipa je sjajna. Svi su vrhunski profesionalci koji već godinama rade sa mnogim svjetskim zvjezdama. Bilo mi je neopisivo zadovoljstvo surađivati sa njima. Snimao me je Edland Man, fantastičan fotograf koji je radio mnoge svjetske kampanje.

 Da li ste zadovoljni novim albumom i kakve su reakcije publike? Za koju pjesmu smatrate da će se izdvojiti i postati veliki hit?

- Album prolazi izvrsno, prije nekoliko dana izašao je singl „Sanjam da smo skupa mi”, za koji sljedećeg tjedna  snimamo video – spot.

Humanitarni koncert u Sarajevu povodom  borbe protiv raka grlića materice organizovan je nedavno  pod nazivom „Moj život je moja pjesma”. Nastupali ste sa Aleksandrom Radović, Mayom Sar i Karolinom Gočevom. Smatrate li da ste uspjeli da pomognete u podizanju svijesti kod  žena o ovoj opakoj bolesti?

 - Humani povod, sjajna pjesma i tri prekrasne glazbenice sa kojima sam imala priliku surađivati. Smatram da svaka osoba čiji je glas prepoznat i poštovan mora biti uključena u puno dobrih priča i time pokušati skrenuti pažnju na mnoge probleme koji su oko nas.  Ova opaka bolest je, nažalost, vrlo česta kod nas žena, a ova pjesma i cijeli projekt nude puno snage, pozitive i vjere da se može pobijediti sve.Badric Nina1 300x168 Nina Badrić: Naučila sam na pobjede i poraze

Snimili ste duet sa Dinom Merlinom „Ti si mene”, sa Harijom Varešanovićem „Ne mogu ti reći šta je tuga” i prije nekoliko godina sa kraljicom romske muzike i umjetnicom svjetskog glasa Ljiljanom Butter pod nazivom „Kralj života mog”. Volite li duete?

- Dueti su stvar trenutka i prepoznate glazbene kemije među nama glazbenicima. Ne razmišljam na strateški način sa kime ću snimiti duet već  me naprosto osvoji pjesma.  Napisala sam jednu sjajnu pjesmu i pada mi na pamet netko sa kime već dugo želim zapjevati. No, sve u svoje vrijeme.

 Bili ste članica žirija za audiciju muzičkog šoua „Supertalent“ na Novoj TV  sa Dubravkom Merlićem i Enisom Bešlagićem. Kakvi su kriterijumi bili presudni za nove muzičke nade?

- Uživala sam biti članica žirija ,,Supertalenta”, a Enis i Merla su sjajni frajeri, ljudi, prijatelji… Ma ,,pravi” dečki! Nije nimalo jednostavno naći uvijek pravu riječ  da nekome ne nanesete rane ili potaknete u njemu agresiju.  Pažljivo biram što ću reći svakome i trudila sam se biti objektivna.

 Nedavno ste izabrani za ambasadorku zlatarske kuće „Freywille” u Hrvarskoj. Kako ste se snašli i šta to za Vas predstavlja?

- Velika je čast biti ambasador svjetski poznatog brenda „Freywille”  u Hrvatskoj.  Njegova energija i inspiracija decenijama  se crpi  iz lojalnosti jednoj predivnoj tradiciji. Više od 60 godina nakit se ručno stvara i umjetnički oslikava u izvornom ateljeu u Beču. Ljubav prema umjetnosti, vrhunska izrada  i duboko poštovanje prema drugim kulturama definišu rad i uspjeh „Freywille” kompanije i predstavljaju ono sa  čime se mogu poistovjetiti. Ovaj nakit je otmjen  i trajne vrijednosti.

Najnovije u rubrici