Objavljeno: pon, 24. sep, 2012.

Pretučeni beograđanin prijavio lidera LSV, Čanak demantuje optužbe

Beograd — Beograđanin Pavle Lešanović prijavio je policiji da su ga ispred novosadske kafane napali lider LSV Nenada Čanak i njegov telohranitelj. Čanak odbacuje optužbe, prenosi b92.net.

canak2 Pretučeni beograđanin prijavio lidera LSV, Čanak demantuje optužbeU saopštenju lider LSV-a navodi da je s jednim gospodinom imao raspravu za kafanskim stolom, ali da nije bilo nikakvog fizičkog obračuna.

Kako B92 navodi, protiv Čanka će vjerovatno biti pokrenut postupak, pošto postoje indicije koje ukazuju na njegovu umješanost. Još uvijek se ne zna kako će samo djelo biti okarakterisano.

Pavle Lešanović kaže da je Nenada Čanka upoznao nekoliko sati prije incidenta, kao i da nije došlo do bilo kakve svađe između njih dvojice. Prema njegovim riječima, napadnut je ispred kafane kada je kretao kući.

- Naišao je džip, ja sam mislio da će da prođe, sačekao sam, stao… izašla su dva momka i Čanak, koji je prije toga bio sa nama u društvu. Počeo je da me psuje, opalio me nekim štapom svojim i naredio ovima da me biju. Počeli su da me tuku i da me udaraju – rekao je Lešanović.

U urgentnom centru Lešanoviću su konstatovani povrede lica, podlivi i ugruvanost. Incident je prijavljen i policiji.

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine se oglasio saopštenjem u kojem tvrdi da je bilo rasprave za kafanskim stolom ali da nije bilo nikakve tuče. Čanak navodi da se poslije rasprave na kratko odvezao, a zatim i vratio da razgovara sa vlasnikom Danilom Ikodinovićem.

- Izašao sam iz kola, a onda je izašao i on, vidno alkoholisan. Pokušao sam da razgovaram s njim, ali je to bilo nemoguće, a pritom je i pao. Okrenuo sam se i otišao, jer je dalja rasprava bila bespredmetna. Ne znam šta je dalje s njim bilo – kaže se u saopštenju Nenada Čanka.

Izvor: B92

 

Broj komentara: 2
Vaši komentari:
  1. Mrdarije kaže:

    Preuzimanje vlasti u Novom Sadu ,od strane nove koalicije SNS i kupljenih i nagovorenih odbornika SPO i SPS,je izveden vrlo trapavo i gramzivo,pa je odmah po ustoličenju novog gradonačelnika trebalo napraviti gest protetivanja Čanka iz Novog Sada,ako ne lično,onda nekim gestom,koji će podići hajku na čovjeka,a koji je “oličenje” vojvodjanske provincijencije.Jer to se sve uklapa u orkestriranje SNS-ovog rukovodstva u ograničenju ingerencija Vojvodine,a najviše u ukidanju kancelarije Vojvodine u Briselu,jer kako to da Vosvodina sa tom kancelarijom postiže brži razvoj i ima ulazak 50 % investricija od ukupno pridošlih investicija u Srbiju.To je problem koji bi trebalo da “reše” patriote SNS-a,pa su odmah sa novim gradonačelnikom prešli u akciju,ništa manje nego protiv Čanka.I zato mu uvališe pijana čovjeka,koji i sam priznaje da je bio pijan do daske i da nije mogao da vozi nazad do Beograda,da se oglasi kod beogradske policije da je napadnut i da podnese izveštaj lekara iz beogradske zdrastvene ustanove,jer će novosadski lekari dati “pravu dijagnozu” i novosadska policija uviditi da je “pretučeni” bio pijan ka letva i da nije mogao da stoji na nogama,pa je kako reče Čanak i sad padao od mortus pijanstva.A u krajnjam i treba da se pokaže ,koja policija je glavna i da posle topa puška se ne čuje,jer u državi Srbiji Beograd treba o svemu da odlučuje.Ta “neće valjda” Novi Sad “odlučivati” o tako važnom pitanju.Pa kad je premijer riješio pitanje kradje bicikla japanskom turisti i vrtio mu ga tako pompezno da to cijela Srbija morala da vidi i uz to mu dodijelio i flašu srpske šljive i slikao se da cijela svjetska javnost vidi”efikasnost” ministra policije Srbije,pa valjda će po želji potpresednika Vlade moći da riješi i slučaj Čanak i da se već jedanput riješi i pitanje glavnog lidera zagovaranja Vojvodine.Ne zagovara Čanak Vojvodinu.kao teritorijalnu cjelinu,nego gura prst u oko Vladi Srbije o preuzimanju obaveza u finansiranju Vojvodine u procentima koje je odredio Ustav i Skupština Srbije,a koji godinama se upolovljuje i drastično smanjuje.Otuda ona Čankova izreka:”A di su naši novci” pogadja te nove partoite ubojitije,nego koplje,pa mu zato treba i namestiti ovu pijanduru,da se omalovaži predsednik vojvodjanske partije i da se stavi u stranu.

Najnovije u rubrici