Objavljeno: uto, 25. sep, 2012.

Angela Merkel: Bez ishitrenih poteza unutar EU

BERLIN –  Njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je u utorak da eurozona ne bi trebalo da žuri u bankarsku uniju, u vrijeme sve jasnijih signala da je i Njemačka uvučena u ambis krize, kao i novih briga oko Grčke i Španije.

Angela Merkel u 300x203 Angela Merkel: Bez ishitrenih poteza unutar EUMerkel je ponovo odbacila zahtjeve, prije svega Evropske komisije i Francuske, da se što je prije moguće pokrene bankarska supervizija na nivou monetarne unije, prenose agencije.

 - Podržavam stroži nadzor banaka u eurozoni. Međutim, evropski nadzor mora da povlači neke obaveze,  ne mogu da govorim o direktnoj dokapitalizaciji banaka u drugim zemljama ako još nijesmo donijeli pravo na intervenciju. To znači da rješenje mora biti donijeto korak po korak i pravilnim redosljedom, ne užurbano i ne samo da bismo mogli da kažemo da imamo nešto – kazala je kancelarka prisutnima na sastanku Federacije njemačkih industrija.

U isto vrijeme se u Helsinkiju sastaju ministri finansija tri zemlje sa najvišim kreditnim rejtingom u eurozoni, Njemačke, Finske i Holandije, da bi razgovarali o najboljem načinu za rješavanje problema koji su monetarni blok gurnuli u recesiju.

(Agencije)

Broj komentara: 1
Vaši komentari:
  1. MIRKO kaže:

    MERKAL-OSTAVISE-UNIJE-PUTIN-JE-CAR-EVROPE

Najnovije u rubrici