Objavljeno: uto, 25. sep, 2012.

Kako da se ponašate na prvom sastanku

Prvi sastanak vas najčešće čini nervoznom, osjećate da morate da izgledate najbolje što možete i da se ponašate pravilno. A šta tačno treba da radite, kako bi ostavili lijep utisak? Evo nekoliko savjeta:

 1. prvi sastanak u 300x192 Kako da se ponašate na prvom sastankuIzgledajte najbolje što možete. Obucite se lijepo, no ne pretjerujete. Šminka ne treba da bude prenapadna, znači što prirodnije to bolje. Vodite računa da vam kosa bude čista i uredna, nokti sređeni i ne upotrebljavajte jake parfeme.
 2. Budite ljubazni. Smješkajte se, opustite se i ne plašite se da u razgovoru uključite malu dozu humora. Poklonite mu mali kompliment ali nemojte da izgleda prenapadno.
 3. Mijenjajte teme razgovora. Ne zalazite preduboko u temu, kako se ne bi na kraju desilo da vi govorite a on da klima glavom. Pričajte o svemu kako bi pokazali da ste svestrana ličnost.
 4. Postavljajte pitanja, ali dozirano! Tako ćete mu pokazati da se interesujete o onome što on govori. Ne dozvolite da se osjeća kao da je na ispitivanju. Sačuvajte jedno „rezervno“ pitanje u slučaju da razgovor krene po zlu. Tako ćete izbjeći neprijatnu tišinu.
 5. Pošaljite mu SMS. Sledećeg jutra pošalji mu poruku kako bi mu prenjeli utiske o zabavnoj noći koju ste proveli s njim. Tako ćete ga navesti da organizuje što prije sledeći vaš susret.
 6. Vaš fokus- On. Neljubazno je, ali i iritantno ako neprestano gledate ljude oko vas. Ne obraćite pažnju na druge jer tad je pažnju rezervisana za njega. Tako će se on osjećati posebnim i više će vas poštovati.
 7. Imajte realna očekivanja. O ne, ta organizacija svadbe posle petog izlaska, je nešto što mnoge cure rade. Pa šta ako on je idealan u tom trenutku, ne znači da će da vas ženi. Realno ocjenite sve što govori i čini, ili ne za vas. Nemojte da budete preveliki optimista, jer razočaranje može da bude još veće.

Šta ne treba da radite na prvom sastanku?

Pošto smo naučili šta je najbolje da uradite na prvom sastanku, slijedi par savjeta šta nikako ne smijete, jer u interesu vam je da se predstavite u najboljem svijetlu kako bi dobili poziv za sledeći randevu.

 1. Nemojte previše da odajete lične informacije. Ipak to je samo prvi sastanak. Budite poput zagonetke koju mora sam da otkrije, tako da je najbolje da razgovor bude ipak samo površan.
 2. Zaboravite temu „bivši“! Ukoliko pomenete bivšeg, stećiće utisak da još uvjek postoje neka osjećanja i udaljiće se od vas.
 3. Ne jurite sa zaključcima. Nе sudite prije nego što ga upoznate. Pružite mu šansu kako bi ga upoznali malo bolje pa onda odlučite da li je on pravi za vas jer ipak prvi utisak može ponekad da prevari.
 4. Ne kasnite. Razumljivo je da ženama treba više vremena za spremanje, posebno za taj prvi dejt. Organizujte se kako bi bili tačni, jer to dosta govori o karakteru a vi sigurno ne biste voljeli da ga iznervirate svojim kašnjenjem.
 5. Ne pijte mnogo alkohola. Jedna ili dvije čaše vina će vas opustiti, sve preko toga uticaće na vaše odluke.
 6. Nemojte da mu se predajete u cjelosti. Iako je sastanak bio i više nego predobar ne dozvolite da se odmah nađete u njegovom krevetu. Nek bude malo misterije između vas, tako će oboma biti interesantnije.
 7. Ne predstavljajte se onakvom kakva niste. Ako ste veliki fan grand muzike, ne pratvarajte se da slušate samo pop- rok samo jer bi on to voljeo da čuje. Budite ono što jeste, u suprotnom razočaraće se u vas u nekom od narednih sastanaka.

 Izvor: notformen.mk

Najnovije u rubrici