Objavljeno: sri, 26. sep, 2012.

Đukanoviću uručena spomen-medalja SUBNOR-a

PODGORICA – Predsjednik SUBNOR-a Andrija Nikolić uručio je u srijedu lideru DPS Milu Đukanoviću spomen-medalju u znak zahvalnosti za njegovanje tradicije narodnooslobodilačke borbe.

Delegacija SUBNORa kod Mila Djukanovica 2609 2012 Dragan Mijatovic 008 300x199 Đukanoviću uručena spomen medalja SUBNOR a

Đukanović u razgovoru sa rukovodstvom SUBNOR-a

Iz DPS- je saopšteno da je lider te partije Milo Đukanović primio delegaciju SUBNOR-a i da mu je tom prilikom Predsjedništvo SUBNOR-a dodijelilo spomen medalju u znak zahvalnosti za njegovanje tradicije NOB-a. Spomen-medalja, kako se navodi,  simbolizuje 70. godina Trinaestojulskog ustanka i antifašističku prošlost i budućnost Crne Gore.

Zahvaljujući na priznanju, predsjednik DPS-a je istakao da su antifašistička tradicija i  svijest duboko ugrađene u temelje crnogorske istorije i crnogorske sadašnjosti.

- To je kapital kojim se naša zemlja ponosi, a koji naši građani baštine kao trajnu vrijednost. Za taj istorijski kapital Crnoj Gori su odali priznanje i veliki mislioci poput Žan Pol Sartra. Dužni smo to da čuvamo i DPS će i ubuduće davati doprinos njengovanju slobodarske i antifašističke tradicije naše zemlje – kazao je Đukanović.

Delegacija SUBNOR-a je, kako je saopšteno, upoznala predsjednika Đukanovića sa pripremama za  Peti kongres te organizacije, koji će biti održan  sredinom novembra ove godine, kao i sa pripremama za Skupštinu Evropskog komiteta ratnih veterana,  čiji će domaćin, iduće godine, biti naša zemlja.

D.Ć.

Najnovije u rubrici