Objavljeno: pet, 28. sep, 2012.

Herceg Novi: Najviše gostiju imaju Institut i Centar Igalo

HERCEG NOVI – Na hercegnovskoj rivijeri se, po podacima TO, odmara 3.200 gostiju, devet odsto više nego lani u isto vrijeme. Iako je gostiju više, a dani su gotovo ljetnji, evidentno je da se i postsezona polako bliži kraju. U privatnom smještaju je evidentirano 1.325 gostiju – procenat manje nego lani, u  odmaralištima 90 a u autokampovima samo 30 gostiju.

HN INSTITUT 300x225 Herceg Novi: Najviše gostiju imaju Institut i Centar IgaloHotelski smještaj koristi najveći broj posjetilaca – 1.772. I dalje je interesovanje turista za hotelske aranžmane veće nego lani. U odnosu na isti peiod prošle godine bilježi se povećanje od 12 odsto.

Najviše je gostiju u Institutu „Dr Simo Milošević“ – 844. U hotelu Centar Igalo imaju 500 posjetilaca, među kojima je i prva postsezonska grupa od 300 penzionera. Program odmora penzionera u ovom hotelu organizuje se već nekoliko godina – u proljećnom i u jesenjem periodu. Do 21. oktobra kada se hotel zatvara u Centru će na desetodnevni odmor stići oko hiljadu penzionera u tri grupe. Pun pansion sa tri fizikalne terapije penzioneri plaćaju 20,50 eura dnevno.

Osim hotela Centar, iz ostalih hotela stižu najave da će raditi i tokom zime.

I prihodi od naplate boravišne takse za devet mjeseci veći su nego lani. Kako saopštavaju iz gradske TO, do sada je naplaćeno oko 326.000 eura, od čega je 235. 518 eura od pravnih lica, a  90. 510 od fizičkih, uprkos tome što je veći broj turista, i po zvaničnim podacima, koristio privatni smještaj.

D.I.

Najnovije u rubrici