Objavljeno: čet, 18. okt, 2012.

Budvanska rivijera u LŠ: Cilj je druga runda

budva bled 11012012 sasa matic 030 300x233 Budvanska rivijera u LŠ: Cilj je druga rundaNova sezona, novi izazov u Evropi – odbojkaši Budvanske rivijere u srijedu 24. oktobra duelom sa ruskom Lokomotivom iz Novosibirska počinju takmičenje u Ligi šampiona. Pored Lokomotive, u grupi B se nalaze još i Berlin i Češke Buđevice.

U prethodnih mjesec dana ,,narandžasti“ su odigrali nekoliko prijateljskih mečeve (turniri u Budvi i Novom Sadu, kao i sparing duel protiv Budućnosti), ali nijesu to bile toliko kvalietne provjere.

- Moram reći da smo imali veoma malo kvalitetnih sparing partnera. No, bez obzira na sve, očekuje nas prvi duel sa Lokomotivom. Poštujemo protivnika, ali ne potcjenjujemo ni sebe. Igramo na domaćem terenu, i ako damo maksimum, imamo realne šanse da izvučemo povoljan rezultat – kazao je na jučerašnjoj pres konferenciji trener crnogorskom šampiona Siniša Reljić.

Ambicije su iste kao i prošle godine, a to je prolazak u drugu fazu Lige šampiona.

- Probaćemo da prođemo u drugi krug takmičenja jer mislim da imamo kvalitetnu ekipu. Hendikep je što smo se skupljali etapno, nijesmo imali dosta vremena da se uigramo kako bi trebalo. Međutim, na treninzima to izgleda jako dobro, i ja sam optimista – rekao je Reljić.

Jedini pravi izazov

S obzirom da u Crnoj Gori i nemaju adekvatnog protivnika, Budvanima će najelitnije evropsko takmičenje predstavljati praktično jedini izazov ove sezone.

- Ovo je najznačajnije takmičenje za nas ove godine. Gledajući grupu, izgleda da smo dobro prošli. Možda i jesmo, ali ne možemo reći da nam je laka grupa. Razlog je taj što je sa nama Lokomotiva Novosibirsk, zaista sjajna ekipa, koja je vodeća u ruskom prvenstvu. Zatim, Berlin, koji je prošle godine pobijedio Fridrishafen, što znači da se radi o kvalitetnom protivniku. Tu je i ekipa Češke Buđevice, koja se ove godine znatno pojačala – istakao je Reljić.

Nametnuti svoj stil

Kapiten Budvanske rivijere Milan Marković vjeruje da njegova ekipa može do pobjede ili boda u duelu sa Lokomotivom.

- Kao što znate u Ligi šampiona nema lakih protivnika, tako da svi moramo biti na visokom nivou da bi zabilježili dobar rezultat. Što se tiče Lokomotive, to je najteži protivnik u grupi. Moramo odigrati hrabro i pametno protiv njih, da pokušamo da nametnemo naš ritam kako bi stigli do boda ili pobjede – smatra Marković. – Mislim da šansu ipak treba da tražimo u mečevima protiv Berlina i Čeških Buđevica.

Marković smatra da Budvani imaju jaču ekipu nego prošle sezone.

- Mislim da smo jači, pogotovo na poziciji korektora. Takođe, trener ima mnogo više igrača na raspolaganju – rekao je Marković.

Duel između Budvanske rivijere i Lokomotive igra se u Budvi 24. oktobra, od 19 časova. Da.V.

Raspored grupe B

24.10: Budvanska rivijera – Lokomotiva

25.10: Berlin – Češke Buđevice

30.10: Češke Buđevice – Budvanska rivijera

31.10: Lokomotiva – Berlin

13.11: Berlin – Budvanska rivijera

13.11: Češke Buđevice – Lokomotiva

20.11: Lokomotiva – Češke Buđevice

21.11: Budvanska rivijera – Berlin

04.12: Berlin – Lokomotiva

05.12: Budvanska rivijera – Češke Buđevice

12.12: Lokomotiva – Budvanska rivijera

12.12: Češke Buđevice – Berlin

Najnovije u rubrici