Objavljeno: pet, 02. nov, 2012.

Sandro Roselj: Svi prvaci u Ligu šampiona

 Sandro Roselj: Svi prvaci u Ligu šampionaPredsjednik Barselone Sandro Roselj ponudio je revolucionarni plan za reformu Lige šampiona, kojim bi najelitnije takmičenje trebako proširiti dvostruko, odnosno na 64 kluba, umjesto dosadašnjeg sistema u kojem učestvuju 32 ekipe.

Roselj podržava plan predsjednika Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Mišela Platinija o olakšanom putu klubova iz slabijih zemalja ka eliti, ali vjeruje da to može da bude još lakše i jednostavnije. Naime, on smatra da svaka država Evrope, njih 53, treba da ima direktnog predstavnika u Ligi šampiona, prvaka, a da ostalih 11 mjesta popune visokoplasirani timovi iz najjačih liga, kao i najbolji učesnici kvalifikacija.

Prema njegovom viđenju, takmičenje bi se odvijalo u 16 grupa sa po četiri tima, a po dvije najbolje plasirale bi se u šesnaestinu finala.

- Ovakav sistem takmičenja dodatno bi popularisao fudbal u cijeloj Evropi i Liga šampiona bi postala još atraktivnije takmičenje u svim zemljama – istakao je Roselj za madridski radio „Kadena Ser“.

 Arena

Najnovije u rubrici