Objavljeno: pet, 14. dec, 2012.

Klavirske premijere u KIC „Budo Tomović“

PODGORICA – Program „Klavirske premijere“, koji će biti održan u subotu (15.decembra) u KIC-u, u okviru manifestacije DEUS posvećen je muzici 20.vijeka pisanoj za klavir. Program objedinjava teoretsko – pedagoške i koncertne sadržaje.

klavir u 300x225 Klavirske premijere u KIC „Budo Tomović“ Teoretsko – pedagoški program obuhvata simpozijum pod nazivom „Klavirska pedagogija u Crnoj Gori sadašnji trenutak i perspektive“ koje će se realizovati od 16 do 17.30 časova, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Medijator programa je docent Jelena Bogojević. Teme simpozijuma su: nastavni programi u nižim i srednjim školama, mogućnosti organizovanja Udruženja klavirskih pedagoga Crne Gore, mogućnosti organizovanja smotre mladih pijanista, u kojoj bi se predstavili najistaknutiji učenici završnih razreda niže i učenici srednjih muzičkih škola na zajedničkom koncertu koji bi se organizovao jednom godišnje (nevezano za takmičenje), itenzivnija veza sa Muzičkom akademijom i organizovanje tematskih seminara, povezanost sa međunarodnim organizacijama i informisanost o međunarodnim takmičenjima i različita iskustva u radu sa učenicima.

Iste večeri, od 19 časova počinje koncertni program u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, u sklopu kojeg će nastupiti renomirani crnogorski pijanisti sa novim programima: Bojan Martniović (program omaž Eriku Satiju), zatim klavirska dua: Aleksej Molčanov i Nataša Popović; Davor Novak i Nikola Vučković (izvode muziku Debisija – „Mala svita“ i Ravela – „La Valse“) i na kraju recital Nikole Vučkovića „Put oko svijeta“ I dio.

A.Đ.

Najnovije u rubrici