Objavljeno: sub, 15. dec, 2012.

Srbija: Uhapšeni saučesnici u ubistvu policajca

LESKOVAC – Direktor policije Milorad Veljović izjavio je u subotu u Leskovcu da su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su saizvršioci u ubistvu policajca Miroslava Stamenkovića, u pokušaju pljačke zlatare u Vlasotincu. 

Policija srbija g 300x168 Srbija: Uhapšeni saučesnici u ubistvu policajcaOsumnjičeni su uhapšeni na području Kragujevca a jedan je, kako je potvrdio Veljović, rođak ubijenog pljačkaša zlatare.

 - Oni su pronašli stan na području Leskovca za izvršioce pljačke i ovo im nije jedino krivično djelo. Radi se o klasičnim kriminalcima koji su već pljačkali zlatare čak i u Sloveniji. Policija će nastaviti da rasvjetljava ovo krivično djelo – kazaoje Veljović novinarima nakon komemorativnog skupa povodom smrti policajca Stamenkovića.

Policija je, radeći na rasvjetljavanju događaja u kojem je stradao policajac Miroslav Stamenković u Vlasotincu, lišila slobode Miljana Ć.  i Zorana S. iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela.

U intervenciji nakon razbojništva u zlatari u Vlasotincu u petak je tragično nastradao policijski službenik Miroslav Stamenković i z Leskovca, a osumnjičeni za razbojništvo Darinko V. iz Berana i Velibor L. iz Bjelog Polja su ranjeni i od zadobijenih povreda su preminuli, dok je treći osumnjičeni Adnan Š. iz Berana lišen slobode i priveden u Policijsku ispostavu Vlasotince.

(Agencije)

Najnovije u rubrici