Objavljeno: čet, 20. dec, 2012.

Doček Nove 2013. na glavnom trgu u Herceg Novom

HERCEG NOVI – Novljani i njihovi gosti imaće priliku da i 2013. godinu dočekaju na otvorenom – na glavnom gradskom trgu biće priređen muzički program. Za najmlađe, program se priprema u dvorani „Park“ gdje će im biti podijeljeni novogodišnji paketići.

Herceg Novi kicenje jelke na trgu 1u 300x225 Doček Nove 2013. na glavnom trgu u Herceg Novom- Uprkos besparici, iz gradske kase za novogodišnje programe izdvojeno je 9.000 eura, a za dekoraciju grada i jelke 5.000 – informisao je predsjednik opštine Dejan Mandić.

On je rekao da su u toku pregovori sa poznatom nikšićkom grupom DST (Društvo skrivenih talenata) koja će nastupiti i sa jednom grupom iz Đenovića. Program počinje 31. decembra u 21 sat. Dan ranije u dvorani „Park“ pripremaju predstavu „Laku noć djeco“ po tekstu Duška Radovića u izvođenju Teatra Plus, u okviru koje će Djeda Mraz dijeliti novogodišnje paketiće.

Kao i ranijih godina, obezbijediće 1.000 paketića, od kojih će 200 biti podijeljeno djeci sa posebnim potrebama, malim Romima i mališanima sa Luštice.

Veliku jelku na trgu kitila djeca

Herceg Novi kicenje jelke na trgu u 300x225 Doček Nove 2013. na glavnom trgu u Herceg NovomIako je iz lokalne uprave bilo najavljeno da neće biti kićenja jelke na gradskom trgu, zbog interesovanja građana za taj tradicionalni novogodišnji običaj, odlučeno je da se jelka ipak kiti. Jelku visoku više od tri metra gradu je poklonio direktor Komunalno-stambenog preduzeća Boris Seferović. Ona je već na trgu, a NVO Kuća ljudskih prava organizovala je akciju prikupljanuja ukrasa, pa je juče poslijepodne počelo njeno kićenje. Mališanima je prepušteno kićenje donjih grana koje su im na dohvatu ruke.

D.I.

Najnovije u rubrici