Objavljeno: pet, 18. jan, 2013.

Farma svinja „Spuž“: Čekamo odgovor Ministarstva

svinja i prasici 300x153 Farma svinja „Spuž“: Čekamo odgovor MinistarstvaPODGORICA – Predstavnici sindikalne organizacije Svinjogojske farme „Spuž“, koja se nalazi u vlasništvu kompanije Panto Group još nijesu dobili odgovor iz Ministarstva poljoprivrede kojem su se prije dva dana pismeno obratili za pomoć za opstanak farme.

Predsjednik ove sindikalne organizacije Darko Mrenović kazao je za naš list da će čekati zakonski rok od 30 dana u okviru kojeg resorno ministarstvo treba da odgovori na dopis u kojem se navodi da vlasnik Panto Group želi da ugasi farmu zbog dugova koje ima kompanija.

U dopisu se precizira da se na farmi već duže vrijeme ne obezbjeđuje adekvatna ishrana životinja, pa je ugroženo osnovno stado od 620 dojnih i gravidnih krmača.

Vlasnik je, kako dodaju, već drugi put naložio klanje i prodaju krmača, posljednji put 120, kako bi pokrio dugove kompanije.

Sindikat farme u Spužu upozorava da bi gašenje jedine svinjogojske farme u Crnoj Gori značilo i kraj Fabrike stočne hrane i Klanice, gdje u zatvorenom sistemu proizvodnje radi 60 ljudi.

I.Kv.

Broj komentara: 1
Vaši komentari:
  1. Sara kaže:

    Budite uporni,nemojte puno cekati!!

Najnovije u rubrici