Objavljeno: čet, 23. maj, 2013.

Dejvid Kameron: Ubistvo vojnika je izdaja islama

LONDON- Premijer Britanije Dejvid Kameron izjavio je u četvrtak da je brutalno ubistvo vojnika u Londonu, kojeg su mačetama isjekli dva mladića koji su se predstavili kao džihadisti, izdaja islama.

David Cameron 300x187 Dejvid Kameron: Ubistvo vojnika je izdaja islama- Ova će zemlja biti apsolutno rezolutna protiv svih oblika nasilja, ekstremizma i terora. Nikada nećemo popustiti teroru u bilo kojoj formi. Ovo nije smao napad na Bitaniju i način života u Britijaniji, već je istovremno i izdaja islama i muslimanske zajednice koja je dala jako puno ovoj zemlji. Nema ništa u islamu što opravdava ovakav užasan akt – rekao je Kameron na pres konferenciji ispered kancelarije u Dauning stritu.

BBC je potvrdio da je muškarac, kome su dva napadača mačetom odrubila glavu kod kasarne Vulvič u jugoistočnom Londonu, ipak bio britanski vojnik.

Britanaci afričkog porijekla, prišli su i napali mladića na ulici, pokušavajući da mu velikim noževima poput mačeta i satarom odrube glavu.

Nakon toga, jedan od napadača je prišao uličnoj kameri, sa nožem i satarom u krvavim rukama, i rekao: ,,Zaklinjemo se svemoćnim Alahom da nećemo prestati da se borimo protiv vas“.

(Agencije)

Najnovije u rubrici