Objavljeno: pet, 24. maj, 2013.

„Azmont“ u Herceg Novom predstavio budući „evropski Dubai“

HERCEG NOVI – Izgradnja “One & Only” hotela i turističkog kompleksa u Kumboru na 25 hektara površine počeće 1. septembra, a otvaranje je planirano 1. maja 2016. godine – najavio je juče izvršni direktor kompanije „Azmont investment“ Džejms Vilson na prezentaciji projekta upriličenoj u kancelarijama ove kompanije u Herceg Novom.

2013 05 24 CGO T STR xx V01 Z HN AZMONT „Azmont“ u Herceg Novom predstavio budući „evropski Dubai“- Grupa „One & Only“ hotela je jedna od najviše rangiranih u svijetu. Kad smo birali kompanije koje će nam voditi upravljanje bilo nam je važno da imaju veoma kvalitetne usluge kakve nijesu viđene na Balkanu, čime ćemo biti konkurenti najboljima u Evropi -kazao je Vilson.

Luksuz

Cijeli kompleks podijeljen je na nekoliko cjelina u kojima će centralno mjesto, 16 metara uzdignuto od ostalog zemljišta, zauzimati “One & Only Montenegro”, hotel koji će imati 110 soba površine po 65 kvadratnih metara i pješčanu plažu ispred koje će biti izgrađena tri ostrvceta.

- Ovo je sada najveći turistički projekat u Evropi i za njegovu realizaciju imamo sav novac. Luksuz i ekskluzivnost biće naše premise koje će privlačiti visokoplatežne turiste. Posao u Kumboru biće lak, jer je Boka Kotorska jedan od najljepših zaliva na svijetu. Tako već imamo 75 odsto pejzaža u koji moramo uklopiti naše objekte – kazao je Vilson.

Kompleks će imati apartmane, vile i spa-centar, koji će se prostirati na 3.000 kvadrata, spratnost objekata biće tri do četiri etaže, a arhitektura će se bazirati na mediteranskom stilu sa karakterističnim crvenim krovovima i kamenim fasadama.

Planirana je izgradnja malih naselja na samoj obali, zatim velikog kompleksa za organizaciju konferencija i banketa za 1.000 ljudi, korporativnog smještaja… Tu će biti teniski tereni, domaći i međunarodni restorani i barovi, bulevari, plažni i kantri klub, luksuzne vile sa bazenima, a park i botanička bašta biće obnovljeni i uređeni.

U „Azmontu“ su počeli da prebrojavaju stabla. Kako su najavili, sva zdrava biće sačuvana, a preostala zamijenjena novim sadnicama. U okviru rizorta, planirana je izgradnja marine sa 250 vezova za jedrenjake i brodove dužine od 12 do 70 metara, a cijeli kompleks biće ispresijecan vodenim pojasom.

Vilson je kazao da će 70 odsto rizorta biti otvoreno za javnost, dok će hotel i plaža biti namijenjeni isključivo gostima.

Planovi

U budućem kompleksu podrazumjeva se kvalitet koji imaju postojeći “One &Only” hoteli u svijetu. Prema riječima Vilsona, glavno tržište za cijeli rizort biće prvenstveno lokalno, zatim iz regiona, a onda i iz svijeta.

Investicija koja je planirana na 258 miliona eura za osam godina, vjerovatno će premašiti taj iznos, ali će biti realizovana u mnogo kraćem periodu. Ukupna površina zakupljenog zemljišta u Kumboru iznosi 241.695 kvadratnih metara, a Vlada je sa azerbejdžanskom kompanijom „Sokar“ potpisala dugoročni ugovor na period od 90 godina.

Očuvanje istorijskih spomenika

Iz kompanije „Azmont“ i juče su ponovili da garantuju očuvanje svih istorijskih spomenika koji se nalaze na ovom lokalitetu. Džejms Vilson je kazao da se sa punim uvažavanjem odnose prema spomeniku stradalim pilotima iz Boke, lansirnoj lampi pomorskog kapetana Miroslava Štumbergera i Crkvi Sv. Nedjelje sa njenim izuzetno vrijednim baroknim detaljima. Već su preduzeli mjere na njihovoj zaštiti. Postojeći istorijski objekti, kazao je Vilson, ne mogu biti smetnja, već samo kvalitet više u okviru kompleksa u Kumboru.

Dobra saradnja sa lokalnom upravom

„Azmontovoj“ prezentaciji prisustvovali su predsjednik hercegnovske opštine Dejan Mandić, savjetnik za investicije Vladimir Mračević i direktor lokalne Turističke organizacije Bogdan Kočetanović. Džejms Vilson je kazao da imaju dobru saradnju sa lokalnom upravom koje im pruža punu podršku u realizaciji projekta.

Predsjednik opštine Mandić poručio da je ovaj projekat veoma važan jer će da pokrene ekonomski razvoj grada, ali i cijelog Crnogorskog primorja. Kompanija “Azmont” već ima mali menadžerski tim u kome su ljudi iz Crne Gore, do septembra će zaposliti 500 radnika, tokom izgradnje biće angažovano od šest do osam hiljada, a kada bude otvoren rizort će upošljavati oko 1. 200 ljudi. Konkursi su otvoreni, a iz “Azmonta” pozivaju građane na poslovnu saradnju, ali i da budu dio projekta kroz učešće na konkursu „Daj ime“, tokom koga će odabrati ime cijelog rizorta, ali i trgova, ulica, botaničke bašte, parka, plažnog kluba, pijace. Za autore najboljih prijedloga predviđene su vrijedne nagrade.

Ž.K

Broj komentara: 1
Vaši komentari:
  1. v esko kaže:

    Pravi projekt za nas region.Istinski hocu da vjerujem,da ce biti realizovano,kako je saopsteno…Informacije koje posjedujem,kazuju da je uklucena prava grupa istinskih specijalista za realizaciju projekta.Trrba radit crnogorci..

Najnovije u rubrici