Objavljeno: sri, 05. jun, 2013.

Podgorica: OŠ „Pavle Rovinski“ uručila priznanja najboljima

PODGORICA - Osnovna škola „Pavle Rovinski“ dodijelila je u srijedu 26 „Luča“ najboljim učenicima u toku devetogodišnjeg školovanja. Na svečanosti su uručeni i prigodni pokloni za najuspješnije učesnike koji su predstavljali tu školu na državnim takmičenjima. Za đaka generacije izabran je Damnjan Nuculović, učenik IX-3 odjeljenja.

pavle rovinski Podgorica: OŠ „Pavle Rovinski“ uručila priznanja najboljima

Proslavi u školskoj biblioteci prisustvovali su roditelji, nastavnici i prijatelji škole a učenici OŠ „Pavle Rovinski“ priredili su kulturno-zabavni kolaž uz klavirski recital, poeziju i pjesmu Tonija Cetinjskog „Zbogom, odlazim“.

Raširena krila

Direktorica Marijana Papić kazala je da je Škola „iako relativno mlada, do sada iznjedrila 212 lučonoša, koji su i u daljem školovanju bili među najboljima“. Ona je budućim srednjoškolcima poželjela puno sreće.
- Na vašem novom letu želim vam snagu raširenih krila, upornost i volju jer samo će vam oni biti najjači saveznici u sticanju novih znanja i vještina do ostvarivanja ciljeva. U učenju budite radoznali i neustrašivi, sigurni u sebe i svoju misiju. Sanjajte realno, ostvarite željeno – kazala je direktorica Marijana Papić.

Nagrađeni

Titulu „lučonoše“ zaslužili su: Jovana Anđelić, Stojan Ilić, Teodora Popović, Ksenija Lalić, Sanja Crvenica (IX-1), Balša Vuković, Miloš Divac, Martina Tasić, Danilo Tošić (IX-2), Iva Dujović, Una Đuranović, Ana Žižić, Ana Jevrić, Damnjan Nuculović, Alen Šuntić (IX-3), Ivan Vujošević, Iva Dragićević, Nenad Zindović, Ivan Medenica, Andrijana Paljušević, Ljubo Perović, Ksenija Radenović, Sandra Rajković (IX-4), Nikolina Mraković, Balša Popović i Jelena Radusinović (IX-5).
Nagrade su još dobili: Branko Tešanović za osvojeno prvo mjesto iz engleskog jezika na državnom takmičenju, Amra Šabović koja je na Olimpijadi znanja osvojila treće mjesto iz hemije. Za uspješne rezultate nagrađene su i šahovska i rukometna ekipa škole.
PR M:tel Ana Martinović u ime te kompanije uručila je Damnjanu Nuculoviću, kako je kazala, „pametni telefon za najpametnijeg učenika“.

M.Milačić

Najnovije u rubrici