Objavljeno: uto, 23. jul, 2013.

Budva: Građani ne odobravaju paradu ponosa u svom gradu

BUDVA – Različite su prve reakcije gradjana Budve na činjenicu da će njihov grad sjutra u podne biti top destinacija gej populacije u Crnoj Gori, na paradi ponosa, kraj zidina Starog grada. Opštinski zvaničnici još se nijesu javno izjasnili o ovoj temi. U blic anketi Pobjede, gradjani u većini ne podržavaju održavanje gej parade u njihovom gradu, punom turista. 

budva stari grad pizana 007 300x225 Budva: Građani ne odobravaju paradu ponosa u svom gradu- Sve je ishistreno. Budva nije grad gej populacije, ja sam tradicionalista i nisam za javno a ni za bilo kakvo drugo pokazivanje sopstvene intimne orijentacije. Kao grad šaljemo lošu poruku široj javnosti – kaže Branka Č.

Prema mišljenju Aleksandra M. u sadašnje vreme globalizacije„koja jede sopstvenu decu“ treba uvažavati ljudske različitosti u svakom pogledu.

- Ne interesuje me parada, nebitno mi je ko ulicom prolazi pored mene, ne obazirem se na to – kaže Aleksandar…

- Ovo je čin politike i ustupak Evropi, mi kao pojedinci o tome ne odlučujemo, niko nas ništa nije pitao ni konsultovao, i to mi se ne dopada – rekla je u anketi Tijana K.

Procjene su da u budvanskoj opštini nema više od stotinu osoba sa  hemoseksualnim sklonostima.

D.Stodić

Broj komentara: 2
Vaši komentari:
 1. svetozar kaže:

  Ne čudi me što građani ne odobravaju jer sam naziv “PARADA PONOSA”ih vrijeđa,ako je to ponos što je onda normalan način života???SRAM ili nešto drugo-taj naziv nije smjelo se dozvoliti a parade neka organizuju ali pod drugim nazivom a ne da vrijeđaju sav ostali dio građanstva.

 2. nenad kaže:

  Nikog ne interesuje šta dva geja, LGBT-ija, homoseksualca,
  “topla brata”, pederasta rade među četiri zida svoje sobe.
  Ali, kad ti isti izopačeni likovi demonstrativno, javno hoće
  da pogubno djeluju na djecu i mlade, još neformirane duše,
  onda je to, u najmanju ruku – zločin i ugrožavanje mentalnog
  zdravlja nacije.

Najnovije u rubrici