Objavljeno: čet, 05. sep, 2013.

Šta svaki muškarac prvo primjeti na ženi?

Stara uvjerenja da muškarci na djevojkama prvo primjećuju tijelo pa grudi, noge ili oči nijesu sasvim tačna. Evo šta jeste…

Sofia Vergara Šta svaki muškarac prvo primjeti na ženi?Chiara Atik razgovarala je s mladim muškarcima i napravila listu o tome što prvo primjećuju kod djevojaka. Svoje mini istraživanje objavila je za howaboutwe.com.

Lice

Navikli smo da muškarci prvo dobro pogledaju žensko tijelo pa onda proučavaju dalje, ali prema ovom istraživanju, gdje su muškarci anonimno priznali šta zaista misle, to nije tačno. Muškarci prvo pogledaju u lice i za oko im obično zapadne neka posebnost poput očiju ili osmjeha. Dodaju da ne mogu tačno znati šta će ih na licu privući i to zavisi od toga kakva je osoba ispred njih i na koji način zrači.

Lijepo tijelo

A kad smo kod tijela, već je poznato da muškarci ne traže savršenstvo i svako voli određeni dio malo više. No, priznaju da će odmah vidjeti i procijeniti da li se radi o lijepom i skladnom tijelu ili ženi koja se zapustila. Tek poslije, kažu, pogled će im odlutati na grudi, noge, guzu…

Stil odevanja

Kod odjevanja primjećuju stil jer može puno da im otkrije o kakvoj se djevojci radi, šta voli i šta joj je važno u životu. Nije im bitno da se radi o skupocjenoj odjeći, ali je važno da ima svoj stil koji odaje njen lični pečat .

Glasno pričanje

Niko ne voli osobe koje se trude da nadglasaju druge u društvu, a muškarci ne vole žene koje su glasne jer im zbog toga deluju nametljivo i agresivno. Dakle, ovo je jedna negativna osobina kojom ćete većinom odbiti muškarce od sebe.

S kim se najviše druže

evangeline lilly Šta svaki muškarac prvo primjeti na ženi?Još jedna stvar koju će muškarci proučiti kada gledaju djevojku jeste s kim se više druži – s muškarcima ili ženama. Ako je djevojka okružena muškarcima to je znak da joj se novi prijatelj nužno ne sviđa na romantičan način samo zato što je prema njemu ljubazna i otvorena.

Sve je u detaljima

Baš poput stajlinga i odabira odjeće, važni su i detalji . Tako jedan mladić otkriva da obožava djevojke koje nose naočare i to će prvo primjetiti.

Kontakt očima

Posljednja, ali ne manje važna stvar koju su mladići naveli jeste kontakt očima. Zaključuju da djevojke očima znaju da daju do znanja kada im se neko sviđa i kada su zainteresovane za druženje pa je duži kontakt znak da bi moglo biti nešto više između njih dvoje.

Priredio: A. B.

Broj komentara: 1
Vaši komentari:
 1. Pavle Perovic - Toronto kaže:

  Primetnost Zene.,
  Svaka Zena bi trebalo da prvo ima prijatan osmijeh lica ili da pokaze zrelost zentvestva umiljatog ponasanja i vrlo slatkog
  govora za mekanim izgovorima, stim sto bi pokazivala toplinu
  zajednickog drustvenog razgovora, gdje potim dolaze sledece stvari koje prirodno uticu na svaku osobu razlicito a to je da nastave razgovore ili da se razidju.Vecinom kad se neko nekome nesvidja razgovor je kratak i mozda i nezaboravan ali onaj muskarac koji vidi Zenu da ima vrlo lijepo tijelo i lijepe noge to ne zaboravlja lako i takodjer i Zenska osoba u muskarcu.Naravno da je svaka osoba vrlo vazna da se oblaci kvalitetnom garderobom i sa lijepim ukuson koji im pase po stilu i po kvalitetu.
  Pavle

Najnovije u rubrici