Objavljeno: pon, 02. dec, 2013.

Istraživali smo:Koliko naše dame provode vremena sređujući kosu – Kamera ne prašta lošu frizuru

Piše: Bojana Vučinić

Nedavno sprovedeno britansko istraživanje pokazalo je da žene u prosjeku provedu  14 sati u toku jedne godine sređujući kosu u frizerskim salonima. Prema ovom istraživanju, većina  posjećuje frizerski salon  svakih tri do šest nedjelja, a kosu  farba  nakon  tri mjeseca. Ova studija nije uključila  jednokratne ,,izlete“ u frizerski salon za posebne prilike, poput vjenčanja. Koliko vremena provode u frizerskim salonima dame sa crnogorske javne scene, pitali smo glumicu Branku Stanić i voditeljke RTVCG Ivonu Blagojević i Mariju Razić.

ivona blagojevic 300x168 Istraživali smo:Koliko naše dame provode vremena sređujući kosu   Kamera ne prašta lošu frizuru- Jedna sam  od onih žena koje ne vole da provode vrijeme u frizersko – kozmetičkim salonima, jer nemam previše strpljenja za to i uvijek sam u nekoj gužvi. Oduvijek sam se divila onima koje mogu i do pet – šest  sati da provedu u salonima ljepote, jer to je za mene nemoguća misija.S obzirom na to da se bavim poslom novinara -voditelja, treba da se   uvijek pojavim našminkana i sa čistom i urednom kosom- priča za Magazin voditeljka na TVCG Ivona Blagojević.

Ona kaže da za potrebe emisije ima tri do četiri dana u nedjelji kada  mora biti našminkana i sa sređenom frizurom.

-Ovom prilikom  zahvalila bih  djevojkama iz šminkernice TVCG, one su majstori svog zanata i zaslužne su za moju frizuru i šminku koju odrade u rekordnom vremenu. Takođe, u privatnim okolnostima, često sam zahvalna  samoj sebi, jer dosta stvari znam i sama da uradim- rekla je Blagojević.

marija razic 300x168 Istraživali smo:Koliko naše dame provode vremena sređujući kosu   Kamera ne prašta lošu frizuruI Marija Razić ima slično iskustvo zbog posla kojim se bavi.

- Punih 15 godina moj posao traži da sam ispred televizijskih kamera. Posljednjih osam mjeseci to je petkom, subotom i nedjeljom po tri sata uživo u Jutarnjem programu RTCG ,,Dobro jutro Crna Goro”, a u nekim ranijim TV formama bilo je i svaki dan. Što se Jutarnjeg tiče, kosu mi sređuju divne dame, šminkerke i frizerke RTCG i to u pet sati ujutro. Kada bih napravila svoju statistiku i sate koje sam provela u frizerskom salonu ,,Look by Violeta“, vjerovatno bih potukla Britanke- rekla je Razić.

Za Magazin je ispričala da o kosi mnogo vodi računa i  u frizerskom salonu nedjeljno provodi  po dva sata najmanje.

- Dva puta nedjeljno je feniram i za sada još  rijetko farbam.U salonu koristim šampon bez sulfata,  argan ulje i ,,alta moda” boje za kosu od ,,Alfa parfa”, čije sam zaštitno lice za Crnu Goru. Koristim  i fantastične proizvode ove kuće kojima kosu njegujem kod kuće. Što se trendova tiče, rijetko ih pratim, ali volim da isprobam sve nove preparate. Ne volim promjene na kosi, volim da je uredna, jednostavna, sjajna, zdrava i sa šiškama, barem na mojoj glavi- ispričala je Razić.

branka stanic 300x200 Istraživali smo:Koliko naše dame provode vremena sređujući kosu   Kamera ne prašta lošu frizuruGlumica Branka Stanić dugo  je imala dugu kovrdžavu kosu. Ispričala nam je da je  njenoj  kosi potrebno puno njege.

-Dugo vremena sam nosila dugu kosu. S obzirom da je kovrdžava, to je zahtijevalo puno njege. Ljudi često nijesu svjesni toga koliko je kovrdžavoj kosi potrebno njege i preparata.  Ranije sam mnogo češće posjećivala frizerske salone. Sada imam manje  vremena zbog blizanaca. Zbog brojnih uloga, morala sam često da farbam kosu, pa sam je tako i prilično oštetila. Sada imam kraću  frizuru, i lokne su mi se nakon porođaja ispravile. Jednom mjesečno pravim masku od sirćeta koja dobro hrani vlasi. Šišam se jednom u tri mjeseca, a obično jednom nedjeljno idem na feniranje. Prosto, smatram da svaka žena treba da se njeguje i vodi računa prije svega o kosi i koži- kazala je Stanić.

Najnovije u rubrici