Objavljeno: sub, 28. dec, 2013.

Manijaci vrijebaju na Facebooku: Nude 500 eura za seks

Društvena mreža Facebook pored mnogih dobrih, nekima očigledno služi za način da pokušaju da namame i iskoriste djevojke za intimni provod, nudeći velike novčane sume zauzvrat.

1a26f0ef69342a3417dc3008d0f8eaee Manijaci vrijebaju na Facebooku: Nude 500 eura za seks

Ilustracija

Čitateljka Telegrafa.rs bila je žrtva klasičnog pokušaja uznemiravanja, jer joj je ponuđeno 500 eura za provod s osobom koju ne poznaje, a koji je “nepristojnu” ponudu poslao preko privatne poruke u okviru pomenute društvene mreže.

- Prva poruka koju mi je poslao bila je neutralna. Napisao mi je da sam lijepa i zgodna, i upitao da li mogu da se naprave neke poslovne kombinacije. Odgovorila sam kratko: “Hvala”, i nisam htjela da se upuštam u dalju konverzaciju sa njim. On, međutim, nije stao, pa mi je u narednoj poruci poslao ponuda da bi htio da se druži sa mnom za nadoknadu od 500 eura – objašnjava čitateljka.

Pošiljalac je tom prilikom i objasnio način na koji bi mogli da stupe u kontakt. Ujedno je objasnio i da mu je važno da ne širi ovu poruku.9b867ecd7343a8c79ea1808390a2e2bc 300x280 Manijaci vrijebaju na Facebooku: Nude 500 eura za seks

- Ostavi Skype pa možemo “četovati” kad imaš vremena, razmijeniti slike i slično. Bitno mi je da sve bude diskretno. Ja sam ok momak i dobro izgledam. Veoma sam ozbiljan u ovoj poruci i ovo nije zezanje niti bilo šta slično. Nadam se da ti se sviđa ova nepristojna ponuda i iskreno se nadam da ćeš mi odgovoriti kako bi se upoznali – stajalo je u poruci.

Čitateljka mu se je zahvalila i odbila ovu ponudu, i više nije primala slične poruke.

Međutim, nakon što je ispričala drugaricama šta joj se desilo, ispostavilo se da isti korisnik Facebooka šalje identične poruke i drugim djevojkama i nudi novac za intimno druženje.

- Mene nije više uznemiravao, ali se plašim da će zbog velike finansijske krize pojedine djevojke pomamiti se za novcem i upasti u nešto iz čega neće moći da se izvuku.

U doba nemaštine svaki dinar je veliki, a 500 eura za neke izgleda kao san. Zato sam i objavila ovo, kako bi ljudi mogli da vide šta sve ima na “Fejsu” , i kako bih upozorila da ovakve stvari mogu da se dogode većini djevojaka koje imaju nalog na ovoj društvenoj mreži”, kazala je ona.

Redakcija portala Telegraf.rs je prijavila Sektoru za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije.

Izvor: Telegraf.rs

Najnovije u rubrici