Objavljeno: čet, 23. jan, 2014.

Počeo 45. Praznik mimoze: Primorski duh u Podgorici nakon decenije

Mažoretke će defilovati i ulicama Beograda i Trebinja

PODGORICA – Defileom mažoretki u Delta sitiju u Podgorici sinoć je počeo Praznik mimoze. Mažoretke su u Podgorici nakon deceniju pauze donijele duh Primorja.

mimoza 300x225 Počeo 45. Praznik mimoze: Primorski duh u Podgorici nakon decenijeNakon Podgorice mažoretke će se predstaviti i građanima Beograda i Trebinja.

- Nekada je sve počelo sa berbom cvijeta mimoze, da bi  kasnije ovaj događaj prerastao u karneval, uz prateće sadržaje koji uključuju koncerte, književne večeri i sportske događaje. Što se tiče programa, biće raznih iznenađenja, kao što se priprema za Dan zaljubljenih. Kompanija Azmont Investments, koja je partner festivala, nagradiće onoga ko bude imao najkreativniju masku putovanjem u Dubai i boravkom u prestižnom hotelu – saopštio je Zoran Živković, umjetnički direktor Praznika mimoze.

Cvijet po kojem je prepoznatljiva opština Herceg Novi u Podgoricu su juče donijele mažoretke.

- Tokom skoro pola vijeka očuvali smo tradiciju ovog festivala kao jednog od najznačajnijih u nizu kulturnih događaja koji su znak Herceg Novog. Od ove godine imamo još jednog važnog partnera, kompaniju Azmont Investments, u saradnji sa kojim možemo dati nove vrijednosti festivalu i učiniti od njega događaj koji će biti prepoznat izvan regionalnih granica. Cilj je da, uz partnera Mimoza Portonovi, pretvorimo u brend, koji će biti prisutan u javnosti tokom cijele godine, kao i predstavljen i inostranim partnerima. Smatramo da na taj način možemo privući mnogo turista – izjavio je predsjednik opštine Herceg Novi Dejan Mandić.

Iz kompanije Azmont Investments su poručili da zajedno sa predstavnicima opštine žele da sačuvaju tradiciju Praznika mimoze.

Takođe će dati novi vjetar u leđa kulturno-zabavnoj fešti, po kojoj je Herceg Novi prepoznatljiv. Kako su naglasili organizatori, vraćanje defilea mažoretki na ulice gradova širom zemlje i regiona je jedna od ključnih novina ovogodišnjeg Praznika mimoze Portonovi. Fešta će trajati od 31. januara do 1. marta i održava se po 45. put.

Mažoretke kao promoterke, osim Podgorice, defilovaće i ulicama Beograda i Trebinja. Praznik mimoze počeće otvaranjem međunarodne izložbe cvijeća i koncertom poznatog pjevača Džibonija, koji će biti održan na glavnom gradskom trgu. Posjetioci će moći da uživaju u tradicionalnoj fešti od mimoze, ribe i vina, trombonjera, Balu pod maskama i brojnim koncertima.

H. J.

Najnovije u rubrici