Objavljeno: pon, 03. feb, 2014.

Herceg Novi: „Afrička šljiva“ putuje u Dubai

HERCEG NOVI –  Petodnevni odmor u Dubaiju – prvu nagradu ovogodišnjeg  maskenbala, koji je u okviru Praznika mimoze Portonovi održan u subotu u Institutu „Dr Simo Milošević“ osvojila je maska „Afrička šljiva“. Druga nagrada iznosila je 1.000 eura, a ona je po odluci publike pripala maski koja je nosila naziv „Crna Gora ponosna“, 800 eura zaslužila je maska „Stiže voda u Herceg Novi“, dok je sa 600 eura nagrađena maska naslovljena „Šeici od Kuta“. Utješne nagrade, po paket vina  pripale su maskama „Pajaci“ i „Tirolci“, dok je karte za programe mimoze dobila maska „Preporod“.

Tijana Durkovic urucuje prvu nagradu najboljoj maski 300x225 Herceg Novi: „Afrička šljiva“ putuje u DubaiOvogodišnji prvi i tradicionalni maskenbal Praznika mimoze okupio je oko 400 veoma maštovitih maski i 800 gostiju, a za odličnu atmosferu, uz novske „Egzoduse“ brinuli su članovi grupe „Trio gušti“ i  Dejan Petrović  i njegov Big bend, koji su izazvali pravu erupciju dobrog raspoloženja.

Maskenbal je počeo u skladu sa skoro pola vijeka dugom tradicijom  nastupom bleh muzike i mažoretki koje su ove godine dobile i veoma pozitivne ocjene za uigranost, šarm  i prelijepe nove uniforme. Potom je nastupio defile kreativnih i maštovitih maski koje su odisale duhovitim porukama, poput ulaganja arapskih zemalja u Crnu Goru, partnerstva sa Azmontom koji spašava crnogorski sjever i jug, na šta su se predstavnici ove kompanije, koja je od ove godine strateški partner opštine  u organizovanju ove manifestacije, srdačno nasmijali. Bilo je duhovitih aludiranja na vodu koja stiže u Herceg Novi, a nikako da stigne, na preporod koji nam donose Azerbejdžanci, na situaciju u Koreji, investicije koje se nude Crnoj Gori iz arapskog svijeta, kao i tradicionalnih maski bez kojih su maskenbali nezamislivi poput klovnova, zečica,  dvorskih dama, arlekina…

maska azmnot 300x225 Herceg Novi: „Afrička šljiva“ putuje u DubaiPrvonagrađenom dvojcu iz Bijele za duhovitu masku „Afrička šljiva“ nagradu, karte i rezervaciju u hotelu „One and Only“ u Dubaiju  je uručila operativna direktorka kompanije Azmont Tijana Durković. Sa hiljadu eura nagrađeni su kreatori grupne maske „Ponosna Crna Gora“, što je na duhovit način i duginim bojama asociralo na (ne)toleranciju prema LGBT populaciji. Komentar lošeg vodosnabdijevanja Herceg Novog, pretočen u poruku „Stiže voda“, nagrađen je sa 800 eura, dok je 600 eura pripalo komentaru problema u Zelenici i Kutima. Voditelji programa bili su Miomir Maroš i Mirjana Potpara. Maskenbal  je protekao, po ocjeni organizatora, učesnika programa i gostiju, u dobroj atmosferi i raspoloženju.

 Ž. Kontić

Najnovije u rubrici